Tip van de redactie: de allerbeste series die in 2018 op Netflix verschenen

Kevin

3. The Dragon Prince

De makers van Avatar: The Last Airbender keren terug met een geheel nieuwe wereld in de animatieserie The Dragon Prince. Ditmaal speelt alles zich af in een iets meer klassieke ‘medieval fantasy’-omgeving, maar daardoor is het juist tof om te zien wat deze creatieve geesten met een dergelijke setting doen.

Het verhaal draait om de oorlog tussen mensen en elven, een oorlog die al vele jaren voortduurt, en één waarvan niemand denkt dat ie ooit nog zal eindigen. Maar wanneer de geadopteerde prins (een mens), zijn kleine stiefbroertje, en een goed bedoelende elf in handen komen van een mythisch object (en de oorsprong van de oorlog), zien zij hun kans schoon. Deze groep onwaarschijnlijke helden zijn ervan overtuigd dat ze de bittere strijd tot een vredig einde kunnen brengen.

Zoals bij Avatar ook het geval was, is voornamelijk de executie de reden om te kijken. Personages spreken binnen luttele seconden tot de verbeelding, en de inherente logica van de wereld is vrij snel duidelijk. Het is een heerlijk avontuur en daar zijn er (in mijn optiek) veel te weinig van. Dus Netflix Original The Dragon Prince verdient een derde plek.

2. Making a Murderer (seizoen 2)

Ook wel: de ultieme geduld-test en bloeddrukverhoger seizoen 2. Waar seizoen 1 de deur richting twijfel op een kiertje open liet staan, daar ramt hoofdrolspeelster Kathleen Zellner de deur voorgoed dicht. Steven Avery en zijn neef zijn onschuldig, en Manitowoc County doet er alles aan om deze fout onder het tapijt te bezemen.

Advocaat Kathleen Zellner is een heerlijke frisse wind van logica en nuchterheid in een wereld vol Amerikaans melodrama. Met pure wetenschap en logisch denkwerk weet zij de vinger op talloze zere plekken te leggen. Het probleem is dat vrijwel iedere ambtenaar met enige macht haar volledig probeert te blokkeren.

Dat maakt het hoogst frustrerend wanneer je een openbaar aanklager overduidelijke grenzen ziet overschrijden; wanneer het aantoonbaar is dat er met bewijs is geknoeid; wanneer er niet collectief gestreden wordt voor de waarheid. Mijn vriendin en ik hebben meerdere keren onszelf al brullend geërgerd aan enkele kwaadaardige hufters die gemoeid zijn met deze zaak.

Making a Murderer is niet goed voor je hart. Maar het is wel een belangrijk verhaal.

Making A Murderer: Part 2 | Official Trailer [HD] | Netflix

The convictions were only the beginning. The worldwide phenomenon continues October 19th, only on Netflix. Watch Making A Murderer only on Netflix: https://www.netflix.com/in/title/80000770 #Netflix #MakingAMurderer #DoloresAvery SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

1. Last Chance U: Indy (seizoen 3)

Ja, het gaat over American Football, maar kijk dit alsjeblieft. Seizoen 3 is een opzichzelfstaand verhaal, dus je hoeft niet een berg afleveringen door te worstelen alvoor je hieraan begint.

Last Chance U gaat over het footballteam van een openbare universiteit. Dit zijn dus veelal kansarme jongeren die via deze route nog een universitaire graad óf een plek in de NFL kunnen bemachtigen. De universiteit in kwestie heeft de afgelopen dertig jaar bijna geen één wedstrijd gewonnen en het hoofd van de opleiding is dit zat, hij haalt een coach in huis die hier verandering in wil brengen.

Deze bulderende footballcoach schreeuwt driekwart van de dag, en drinkt sterke drank het laatste kwart. Maar ondertussen doet hij dit omdat hij deze jongens wil motiveren om iets van hun leven te maken.

Deze Netflix documentaire is dusdanig goed geschoten dat het bijna een speelfilm lijkt, maar wel één met een grimmig randje. Want het legt het cultureel extremisme van de VS bloot waarin enkel totaal perfectionisme geduld wordt. En deze strijd is schitterend maar af en toe ook pijnlijk om te zien.

Reageer op artikel:
Tip van de redactie: de allerbeste series die in 2018 op Netflix verschenen
Sluiten