Tip van de redactie: de allerbeste series die in 2018 op Netflix verschenen

Leroy

3. The Haunting of Hill House

Het is zeker niet de beste serie ooit, niet eens de beste serie in mijn top tien van dit jaar, maar wel één van de meest vermakelijke. Tijdens het samenstellen van deze top 3, op een uitzonderlijk koude vrijdag ochtend, telt vermaak blijkbaar sterker dan het noemen van een intellectueel verantwoordelijke keuze. Het zal het verlangen wel zijn om tegen de vrouw des huizes aan te liggen en te doen alsof ik ‘echt niet bang ben’.

Dat was ik uiteraard wel, want The Haunting of Hill House is een ijzingwekkend meesterwerk in het uitgebluste horrorgenre. De spanning is constant, het weglaten van context (waardoor je het zelf gaan invullen) is briljant, de schrikmomenten zijn eng en ook de klassieke horrorelementen zijn stijlvol vormgegeven.

Soms voelen de conversaties geforceerd aan en druipt het overdreven Amerikaanse drama van je beeldscherm, maar onderaan de streep heeft Netflix Original The Haunting of Hill House (8.8 op IMDb) zijn strepen meer dan verdiend.

2. The Alienist

Totaal andere koek dan mijn nummer één Bodyguard, maar even goed: The Alienist. Zelden werd ik zo snel in een serie gesleurd. Dat komt allereerst door de tijdsgeest en locatie: 1896 in New York. Een heerlijk sfeertje om in te verdwijnen.

De serie opent met een gruwelijke moord op een jongetje, dat zich kleedde als een meisje en als prostituee werkte in een bordeel. Zijn arm is afgehakt, z’n ingewanden liggen naast het lichaam en zijn ogen zijn uitgelepeld. Je raadt het al: spanning en sensatie alom, in een behoorlijk indrukwekkende productie van Netflix.

The Alienist | Official Trailer [HD] | Netflix

New York City, 1896. A series of haunting, gruesome murders has gripped the city. Newly appointed police commissioner Theodore Roosevelt, criminal psychology Dr. Laszlo Kreizler, New York Times illustrator John Moore and Sara Howard, a headstrong secretary determined to become the city’s first female police detective, set out to find and apprehend one of New York City’s first serial killers.

1. Bodyguard

Iedereen noemt ‘m, maar een originele keuze kan me gestolen worden: Bodyguard was een genot om te kijken. verwacht een Britse sfeer in optima forma, uitstekend acteerwerk van hoofdrolspelers Richard Madden (Game of Thrones) en Keeley Hawes (Line of Duty), een feilloos verhaal (ik heb geen foutje of slordigheid ontdekt), intense emoties en een sensationeel plot. Bodyguard is waar het woord ‘bingen’ voor is uitgevonden.

Reageer op artikel:
Tip van de redactie: de allerbeste series die in 2018 op Netflix verschenen
Sluiten