Stijn Kuster
Stijn Kuster Eten & Drinken 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

3 heerlijke Nederlandse whisky’s voor minder dan 50 euro

Bij whisky denk je al snel aan Schotland, Ierland, Amerika of Japan. Maar ook in Nederland worden lekkere varianten gemaakt. Drie betaalbare en goede Nederlandse whisky’s uit eigen land.

Slechts een handjevol destilleerderijen waagt zich in ons land aan het vloeibare goud. Sommige zijn mede door de populariteit gestegen in prijs, maar er zijn ook betaalbare Nederlandse whisky’s.

Betaalbare Nederlandse Whisky’s

Maak kennis met Frysk Hynder Single Malt Wine Cask, Beek Whisky Premium Blend en De Lepelaar.

1. Frysk Hynder Single Malt Wine Cask

Frysk Hynder (Fries paard) is zoals de naam al doet vermoeden een whisky uit Friesland. De single malt wordt gemaakt van eigen gebrouwen bier uit gerookt mout. Het rijpingsproces vindt plaats op eikenhouten vaten.

Nederlandse whisky's, goedkoop
(Afbeelding: UsHeit)

De smaak van de Nederlandse whisky is mild en kruidig met een fruitige afdronk. Een fles Frysk Hynder Single Malt Wine Cask van 70 centiliter kost 39,95 euro.

2. Beek Whisky Premium Blend

De Premium Blend van destilleerderij Beek is geen single malt, maar een mix van verschillende Nederlandse single malt-whisky’s, op basis van een Schotse grain. In de blend zitten: Millstone Oloroso, Millstone Peated PX, Cley Malt & Rye Cask Strength, Texel Single Malt, Texel Single Smoked Malt, Frysk Hynder Portcask 7 years Cask Strength, Eastmoor Single Malt 3 Years, Horstman Rood, Grain whisky Port cask en IJsvogel 4 jaar Port cask. Daar kun je mee thuiskomen.

Nederlandse whisky's, goedkoop
(Afbeelding: Beek Spirits)

Een fles van 70 centiliter kost 27,99 euro en is dankzij zijn prijs en licht zoete smaak een goede beginnerswhisky.

3. De Lepelaar, Texelse Whisky

Ook op het Waddeneiland Texel maken ze ook Nederlandse whisky. Deze single malt wordt gerijpt op eikenhouten vaten en heeft een rokerige smaak van rozijnen, zoethout en chocolade.

Nederlandse whisky's, goedkoop
(Afbeelding: Landgoed De Bonte Belevenis)

Voor 50 centiliter betaal je op het eiland iets minder dan 50 euro. De Nederlandse whisky is niet online te bestellen. De flessen zijn slechts bij één slijterij en op één landgoed te koop. Daarnaast wordt de whisky op verschillende Texelse terrassen geschonken. Op naar Texel, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 heerlijke Nederlandse whisky’s voor minder dan 50 euro
Sluiten