5 Nederlandse Netflix-series die je gezien moet hebben

Netflix staat bomvol films en series uit alle landen. Nu richten we ons op de beste Nederlandse Netflix-series, want content uit eigen land vind je ook gewoon op ‘s werelds meest gebruikte streamingdienst.

Natuurlijk kun je de lat hoog leggen en alleen op zoek gaan naar films of series met een 100% score op Rotten Tomatoes. Maar soms heb je ook wel eens zin in wat makkelijks, al doen we deze Nederlandse Netflix-series daarmee te kort.

Nederlandse Netflix-series

Netflix steekt steeds meer geld in lokale content en dat biedt kansen voor zowel jong talent als gevestigde acteurs

1. Undercover

Undercover behoort tot onze favoriete Netflix-series van 2019. Het verhaal is op waarheid gebaseerd en gaat over één van de grootste XTC-producenten ter wereld: Ferry Bouman (Frank Lammers). Hij opereert voornamelijk vanuit zijn stacaravan op een camping. Om hem te pakken te krijgen, gaan de undercoveragenten Bob Lemmens / ‘Peter Bogaert’ (Tom Waes) en Kim de Rooij / ‘Anouk Janssens’ (Anna Drijver) ook op de camping wonen. Dat blijken de ingrediënten voor een zeer vermakelijke serie, waarvan binnenkort seizoen 2 Netflix verschijnt.

2. Toon

Toon is een Nederlandse serie over de gelijknamige reclamejinglecomponist, die wordt verrast met een surpriseparty. Als hij wordt gevraagd een nummer te spelen, zingt Toon dat hij iedereen het liefst zo snel mogelijk naar huis ziet gaan. Zijn performance wordt opgenomen met een telefoon, verschijnt op YouTube en wordt een hit. Tegen de wil van de sociaal onhandige muzikant in wordt hij een landelijke bekendheid, ook nog in een scene waar hij niets mee heeft. Hilarische serie. We interviewden onlangs de hoofdrolspeler en regisseur over hun Netflix-doorbraak. Lees het interview hier terug.

3. Ares

Ares heeft het genre horror, speelt zich af in Amsterdam en beschikt over een aanstormend talent in de hoofdrol. Lees hier onze 5 redenen om de Nederlandse serie te kijken. Toegegeven: er zijn ook genoeg redenen om deze Netflix Original niet te kijken.

4. Fenix

Nederlandse Netflix-series als Undercover en Ares kregen meer aandacht dan Fenix, vooral om dat het om Originals ging. Fenix is gemaakt door KPN en was aanvankelijk alleen gratis te zien voor KPN-klanten. Nu staat de harde misdaadserie, met Rifka Lodeizen en Teun Luijkx in de hoofdrol, op Netflix. De serie heeft overeenkomsten met Undercover, want het verhaal gaat over een XTC-handelaar, kampbewoners en de klopjacht van de politie. De sfeer is echter totaal anders. Zeker de moeite waard. Andere castleden zijn Hans Dagelet, Jack Wouterse en Nanette Edens. Lees hier meer over Fenix. Het tweede seizoen wordt geproduceerd door Netflix.

5. The Letter for the King

Dit is geen Nederlandstalige serie, wel een Nederlands verhaal. The Letter for the King is een prettige mix van de genres fantasy en coming-of-age. De Netflix Original is gebaseerd op de klassieke Nederlandse jeugdroman De brief voor de Koning van Tonke Dragt. Zie deze serie als Game of Thrones, maar dan voor het hele gezin. Een van de talentvolle Nederlandse acteur is Gijs Blom, die Prins Viridian speelt. Lees hier meer over de serie.

Check ook deze top 7 Netflix-series voor de fans van Narcos Mexico

Reageer op artikel:
5 Nederlandse Netflix-series die je gezien moet hebben
Sluiten