Klaar met tijgers in kooien? 11 prachtige natuurdocumentaires op Netflix

Netflix is een feest voor liefhebbers van unieke documentaires, zoals het bizarre Tiger King. Maar ben je wel even klaar met tijgers in kooien? Check dan deze top 11 natuurdocumentaires, met de documentaireserie Our Planet op nummer 1.

De beste natuurdocumentaires op Netflix

Netflix staat vol met natuurdocumentaires, maar onlangs is er ook een aantal verwijderd. Zo zijn de natuurdocumentaires Blue Planet, Blue Planet II, Planet Earth en Planet Earth II niet meer te vinden op Netflix. Dat zal alles te maken hebben met de nieuwe documentaireserie Our Planet, die gemaakt is door dezelfde mensen. Maar er valt nog genoeg te genieten van natuur en dieren op Netflix. Dit zijn onze favoriete natuurdocumentaires om te streamen.

1. Our Planet

Voor Our Planet heeft Netflix de handen ineengeslagen met de makers Planet Earth en Blue Planet. In een periode van vier jaar tijd zijn de makers met de modernste apparatuur door vijftig landen gereisd, met als doel de diversiteit van onze planeet in beeld te brengen. De jungle, noordpool, zuidpool, oceanen, Afrikaanse savannes, woestijnen; alles komt voorbij. Maar het belangrijkste: David Attenborough praat Our Planet aan elkaar. April dit jaar verscheen de documentaireserie, bestaande uit zeven afleveringen van bijna een uur. Bekijk de serie hier.

2. Holland: Natuur in de Delta

Holland: Natuur in de Delta is een Nederlandse natuurfilm uit 2015, geregisseerd door Mark Verkerk. In de film worden beelden vertoond van de Nederlandse wateren, waaronder het gehele Nederlandse zee- en rivierengebied. Onder meer de de bever, haas, ooievaar, ringslang, snoekbaars, stekelbaars, zeearend en het pimpernelblauwtje, een vlinder die bijna was uitgestorven, passeren de revue. De beelden worden begeleid door de prachtige muziek van het Metropole Orkest, gecomponeerd door Bob Zimmerman. Een van de beste Nederlandse natuurdocumentaires die we kennen. Holland: Natuur in de Delta is de opvolger van De Nieuwe Wildernis, die helaas niet op Netflix staat.

3. Virunga

Deze met een Oscar genomineerde natuurdocumentaire vertelt het verhaal van de rangers die hun leven riskeren om het kostbare Nationaal Park Virunga in Congo en de bedreigde gorilla’s die er leven te redden. Een absolute must-see.

4. Colombia: Wild Magic

Prachtige landschappen, unieke flora en fauna die je bijna nergens anders tegenkomt. De biodiversiteit van Colombia is enorm en wordt in deze natuurdocumentaire op prachtige wijze in beeld gebracht. Colombia: Wild Magic is een ode aan de natuurlijke pracht en praal die het fragiele ecosysteem van Colombia te bieden heeft. Deze docu gaat je verrassen.

5. Océans

Voor de liefhebbers van de wondere onderwaterwereld. Océans is een natuurdocumentaire uit 2009 van de Franse regisseur Jacques Perrin. De film toont beelden van het leven in de vijf oceanen op aarde. De film had een budget van vijftig miljoen euro en werd in vier jaar tijd gefilmd op vijftig verschillende locaties. De documentaire zit vol prachtige beelden en interessante feiten.

6. Terra

Terra is een vrij kritische natuurdocumentaire. Deze visueel pakkende documentaire gaat in op onze relatie met andere levende wezens nu de mensheid steeds verder van de natuur verwijderd raakt.

7. 72 Animals

Heerlijke wegkijkers op een zondagmiddag zijn de natuurdocumentaires 72 Animals. Zo heb je 72 Cutest Animals, 72 Dangerous Animals: Asia 72 Dangerous Animals: Australia en 72 Dangerous Animals: Latin America. Al deze natuurdocumentaires bestaan uit tien afleveringen, die zich richten op een specifieke groep dieren.

8. National Parks Adventure

National Parks Adventure neemt je mee op avontuur door de prachtige Nationale Parken van Amerika. Ja vliegt van het ene het andere unieke landschap in en alles wordt aan elkaar gepraat door niemand minder dan Rober Redford. Heerlijke natuurdocumentaire voor een regenachtige zondagmiddag.

9. Tales by Light

Natuurfotografie is een ware kunst en Tales By Light is een serie die het verhaal achter de foto’s laat zien. In inmiddels alweer drie seizoenen van zes afleveringen volg je gerenommeerde natuurfotografen op de voet. Zij laten zien hoe je het perfect plaatje schiet. Iedere aflevering behandelt een ander gebied op deze nog steeds zo mooie en diverse aarde. Weer eens wat anders dan de hitseries op Netflix.

10. Moving Art

Moving Art is een documentaireserie die bestaat uit zes losse natuurdocumentaires die enkel bestaan uit bewegende, kunstzinnige beelden van natuur. De onderwerpen zijn: oceanen, woestijnen, bloemen, bossen, watervallen en onderwater. Na de tijd ben je weer helemaal zen.

11. Chasing Coral

Chasing Coral is een indrukwekkende documentaire van Netflix, uitgebracht in 2018. De natuurdocumentaire is de opvolger van Chasing Ice. Meer dan 650 uren zijn er geschoten om jou een beeld te geven van de buitenaards mooie onderwaterwereld op deze planeet, maar ook de verwoesting door het klimaat en overbevissing komen uitgebreid aan bod.

Check ook: Michael Jordan-docu The Last Dance scoort 100 procent op Rotten Tomatoes

Reageer op artikel:
Klaar met tijgers in kooien? 11 prachtige natuurdocumentaires op Netflix
Sluiten