Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

7 geniale films op Netflix van The Irishman-regisseur Martin Scorsese

Met The Irishman heeft Netflix een nieuwe maffiaklassieker tot leven gebracht. Mocht je de film al gezien hebben, wees dan niet getreurd. Er is Martin Scorsese te vinden op Netflix. Zijn zeven beste films die je nu kunt streamen.

De beste Martin Scorsese op Netflix

Martin Scorsese is een Amerikaans filmregisseur van Siciliaanse komaf. Dat verklaart direct zijn liefde voor het maffiagenre. Maar hij heeft meer soorten films gemaakt en het topje van de ijsberg is te zien Netflix. Een top 7.

Goodfellas (1990)

Of er nog meer maffiaklassiekers op Netflix staan? Hier is het antwoord. Net als voor The Irishman castte Martin Scorsese onder anderen Robert de Niro en Joe Pesci voor deze film. Goodfellas wordt beschouwd als een van de beste films in het gangstergenre. Het scenario van de film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Henry Hill. De half-Ierse, half-Italiaanse Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en valt onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Meer gaan we niet verklappen.

The Wolf of Wall Street (2013)

Yep, The Wolf of Wall Street is ook van Martin Scorsese. Leonardo DiCaprio speelt in deze heerlijke film Jordan Belfort, die het op Wall Street wil maken als beursmakelaar. Dat doet hij op schimmige wijze en daarmee verdient hij bakken vol geld, die gepaard gaan met een losbandige levensstijl. Must-see.

The Departed (2006)

We blijven even bij Leonardo DiCaprio, maar gaan terug naar het door Martin Scorsese zo geliefde gangstergenre. The Departed gaat over Colin Sullivan, die voor de beruchte gangster Frank Costello werkt en de opdracht krijgt om te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Uiteraard kruisen hun wegen elkaar en dan volgt een spannend kat-en-muisspel. Leonardo DiCaprio, Matt Damon Sergeant, Jack Nicholson en Mark Wahlberg in één film. Genieten.

Mean Streets (1973)

Mean Streets is een misdaadfilm uit 1973 die de grote doorbraak betekende van Martin Scorsese, Harvey Keitel en Robert De Niro. Enkele jaren later zouden ze opnieuw samenwerken aan Taxi Driver (1976). Mean Streets gaat over Italo-Amerikaan die zich probeert op te werken in de maffia van New York. Maar daarbij wordt de katholieke gangster gehinderd door zijn verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van zijn roekeloze vriend Johnny Boy, een gokker die schulden heeft bij verschillende woekeraars. Niet gezien? Dit weekend nog kijken op Netflix.

Shutter Island (2010)

Shutter Island is een mysteryfilm uit 2010. In 1954 gaat U.S. Marshal Teddy Daniels op zoek naar Rachel Solando, een moordenares die ontsnapt is uit een instelling voor geesteszieke criminelen. In de verfilming van de gelijknamige roman van auteur Dennis Lehane zijn hoofdrollen weggelegd voor Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley.

Rolling Thunder Revue (2019)

Naast The Irishman kwam Martin Scorsese in 2019 met nog een Netflix Original: Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story. Deze documentaire volgt Bob Dylan in het najaar van 1975, als hij met een karavaan aan bekende artiesten door de Verenigde Staten trekt voor de tournee Rolling Thunder Revue. Dylan-fan? Dan heb je hem waarschijnlijk al gezien. Maar ook voor muziekfans in het algemeen is dit een absolute aanrader.

The Irishman (2019)

The Irishman is een van de beste films van het afgelopen decennium en de beste Netflix Original tot nu toe. 3,5 uur lang genieten van Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci in een maffia-setting. Een meesterwerk van Martin Scorsese. Lees hier meer over The Irishman.

? Check ook: Apple TV+ is beschikbaar: 5 originals om te bingen, beginnend met See

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 geniale films op Netflix van The Irishman-regisseur Martin Scorsese
Sluiten