De beste leaseauto: 6 sportieve SUV’s die je blind kunt leasen

Compacte SUV's

Een nieuwe auto kopen is voor veel mensen financieel bijna niet meer te doen. De prijzen in Nederland schieten omhoog. Het is dan ook niet zo gek dat de verkoop van nieuwe auto’s enigszins terugloopt en de verkoop van tweedehands auto’s juist stijgt. Maar er is ook nog een derde optie en dat is het leasen van een auto. De vraag is alleen: welke leaseauto past bij jouw wensen?

Een auto leasen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste is natuurlijk dat je niet in één keer je nieuwe bolide hoeft af te rekenen. Verder worden veel taken uit handen genomen door de leasemaatschappij zoals de verzekering en het onderhoud. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo wordt je nettoloon lager en moet je goed opletten met privé kilometers.

Ondanks de nadelen is het voor veel mensen alsnog zeer interessant om voor een leaseauto te gaan, maar welke gaat het worden? Wij gaan je helpen bij het maken van deze keuze. Iedere week verdiepen we ons in een type auto en zetten de beste opties om te leasen op een rij. Ditmaal zijn de SUV’s aan de beurt.

1. Volvo XC40

Het is inmiddels geen geheim meer dat wij bij Manners fan zijn van Volvo. Vooral hun stationwagens staan bij ons hoog op het verlanglijstje, maar de Zweedse autobouwer heeft ook een aantal stijlvolle SUV’s in het assortiment. De compactste daarvan is sinds 2017 de XC40. Een uitstekende SUV die vooral visueel een streepje voor heeft op de concurrentie. De looks zijn ongeëvenaard en ook qua luxe en comfort staat hij uitstekend zijn mannetje. Volvo laat met de XC40 zien dat ze ook uitstekende crossover SUV’s kunnen maken.

De Volvo XC40 is te leasen vanaf 518 euro per maand.

2. Mazda CX-5

Als we het toch over opvallende looks hebben, dan kunnen we net zo goed doorpakken met de CX-5. De SUV van Mazda is al wat langer op de markt en heeft inmiddels bewezen een uitstekende keuze te zijn. Naast het unieke en speelse uiterlijk, rijdt hij ook nog eens heerlijk en krijg je verrassend veel luxe voor een relatief laag maandbedrag. Het is vooral deze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die de Mazda CX-5 een interessante optie maakt.

De Mazda CX-5 is te leasen vanaf 434 euro per maand.

Klik hieronder op volgende voor de andere vier sportieve SUV’s om te leasen.

Reageer op artikel:
De beste leaseauto: 6 sportieve SUV’s die je blind kunt leasen
Sluiten