Dit zijn de beste kapsels van het voorjaar van 2018

Het is eindelijk weer lente en de laatste paar dagen waren helemaal prima. Bij een zonnig voorjaar hoort natuurlijk ook fris, nieuw kapsel. Deze drie kapsels doen het goed. 

Ape to Gentleman voorspelt ieder jaar wat de kapseltrends van het seizoen gaan worden. Dit voorjaar staan volgens hen de simpele kapsels centraal. Komen ze:

Buzz cut of geschoren hoofd

Haar, trends, kapsel voorjaar 2018

Zet de tondeuse op je hoofd, gebruik kam twee en voilà. Een fris nieuw zomerkapsel is geboren. Net als vorig jaar is het nog steeds in de mode om de achter- en zijkanten in een lichte fade op te scheren. Bovenop mag het dan ietsjes langer zijn. Je kan dit kapsel in principe bij jezelf aanbrengen, maar een barbier kan het uiteraard als de beste.

Perfecte krul

Haar, trends, kapsel voorjaar 2018

Mannen met wilde krullen hebben geluk. Vergis je niet: een ‘natuurlijk’ kapsel creëeren, kost nog steeds wat werk. Na het wassen moet je het een beetje laten opdrogen. Neem vervolgens een heel klein beetje curl enhancer en knijp dat in je haar. Krul een lok om je vingers en houd dit zo’n dertig seconden vast. Heb je dik haar? Dan zijn wildere krullen makkelijker te realiseren, doe dan ook geen moeite om het er strak uit te laten zien. Het mag best een beetje warrig.

Haar, trends, kapsel voorjaar 2018

Mannen met een sterke slag in hun haar moeten vooral geen krullen gaan maken in hun kapsel. Gebruik het golvende karakter van jouw kapsel juist in je voordeel. Kam of veeg het haar mee in de natuurlijke richting en maak het ook een beetje warrig.

The Shag Cut

Haar, trends, kapsel voorjaar 2018

Een kapsel dat je waarschijnlijk laat denken aan de jaren ’70. Mick Jagger is een van de voorbeelden die dit kapsel over de jaren heen trouw blijft dragen. Haartypen maken voor dit kapsel niet veel uit. Als jouw haar wat dikker of stugger is kun je het naar een kant vegen of zijscheiding aanbrengen.

Haar, trends, kapsel voorjaar 2018

Let op dat je het haar niet te lang laat groeien en verzorg het goed. Dode puntjes en dof haar zijn funest voor dit kapsel. Je kan beter zorgen dat het wat korter is en dat het er gezond uitziet. Je wil te allen tijde voorkomen dat je er onverzorgd uitziet. Een nonchalant kapsel betekent namelijk dat je juist moeite hebt gedaan aan een vrije en losse look. Was je haar daarom goed, maar niet elke dag. De zuren in shampoo’s zijn niet per se slecht voor de hoofdhuid, maar je moet het niet elke dag gebruiken.

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste kapsels van het voorjaar van 2018
Sluiten