Aanraders: de zes beste horrorfilms op Netflix

Netflix heeft de afgelopen maanden weer een flinke lading nieuwe horrorfilms aan het aanbod toegevoegd. Tijd om de balans op te maken.

Beste horrorfilms op Netflix

We hebben de beste horrorfilms op Netflix voor je op een rijtje gezet. Zes aanraders die wat ons betreft een must-watch zijn voor elke horror-fan!

Hush

Een jonge vrouw woont in een afgelegen huis, helemaal alleen. Toen ze jong was verloor ze haar gehoor, waardoor ze in een eenzame stille wereld vertoeft. Op een dag verschijnt er een man met een masker voor haar raam. Door met de twist te spelen dat ze niks kan horen weten de makers je keer op keer te verrassen en de stuipen op het lijf te jagen.

Midsommar

Midsommar was dé grote horror-hit van vorig jaar. Christian wil het al een tijdje uitmaken met zijn vriendin, Dani. Een tragisch incident zorgt er echter voor dat hij de kans niet krijgt. Hij reist vervolgens met zijn vrienden af naar een afgelegen gemeenschap in Zweden, mét Dani. Daar belanden ze opeens in cult-achtige rituelen die niemand had verwacht. Een heerlijke frisse indie-wind in het horror-genre!

The Cabin in the Woods

Chris Hemsworth speelt de hoofdrol in The Cabin in the Woods, de horror-hit die op de een of andere manier alweer negen jaar oud is. Help! Vijf twintigers gaan een weekendje weg. Ze trekken in een huisje, midden in het bos. Wanneer ze een spreuk uit een gevonden dagboek oplezen wordt de groep al snel bedolven met dood en verderf. Een verrassende horror-film met een topcast, uiterst geschikt voor juist het Netflix-publiek dat normaal geen horror kijkt.

The Vvitch

The Vvitch is een grauw, donker historisch drama dat zich afspeelt in 1630. William en Katherine hebben vijf kinderen en zijn degelijke Christenen. Wanneer hun pasgeboren zoon opeens verdwijnt en de oogst mislukt, lopen de spanningen hoog op. De debuutfilm van Robert Eggers, de regisseur achter de recente met lof overladen film The Lighthouse.

A Quiet Place

Nog zo’n grote recente horror-hit: A Quiet Place, geregisseerd door The Office-held John Krasinski. De wereld is overspoeld met mysterieuze bloeddorstige wezens, die enkel kunnen jagen met hun gehoor. Ze zien dus niks. Een gezin moet sluipend en gebarentaal door het leven gaan om te overleven. Elke voetstap, elke kraak kan dodelijk zijn. Er is al een vervolg in de maak, dus op Netflix heb je de perfecte kans om je geheugen op te frissen.

The Conjuring

Veel horror-fans noemen The Conjuring een van de beste horrorfilms. Ooit. De film vertelt het verhaal van de paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Ze duiken in de zaak van een gezin dat in een afgelegen boerderij geteisterd wordt door een duistere kracht. Al snel blijkt het hun meest pittige en angstaanjagende zaak ooit te worden.

Hereditary

Netflix knalt met Hereditary, een stukje drama/horror uit 2018. De grootmoeder van de familie Graham is overleden, maar ze werpt nog altijd een schaduw over het gezin. Vooral haar kleindochter is opeens niet meer de oude, en lijdt duidelijk onder een duistere aanwezigheid. Ook haar moeder begint langzaam door te draaien…

Reageer op artikel:
Aanraders: de zes beste horrorfilms op Netflix
Sluiten