Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 10 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De beste horrorfilm van 2023 is gemaakt door twee YouTubers

Schrik je niet rot. Twee YouTubers hebben volgens critici zojuist de beste horrorfilm van 2023 gemaakt. En dat succes is geen toeval. Talk To Me komt namelijk uit dezelfde studio als de meeste recente Oscar voor Beste Film.

Vergis je niet, het talent van het kersvers regisseursduo werd wel degelijk eerst ontwikkeld op YouTube. Meer dan waarschijnlijk heb je de viral video’s van het kanaal RackaRacka zelfs al eens zien voorbijkomen. Maar nu zijn de twee broers afgestudeerd van het kleine naar het grote scherm. En wel met een ijzingwekkende horrorfilm: Talk To Me.

De toekomstige kaskraker griezelt naar verluidt als een big budget-film, zonder de inbreng van een heel leger aan VFX-artiesten. Maar laat dat nou precies de specialiteit van A24 zijn; de studio die Oscar na Oscar binnenrijft en elke grote speler in de filmindustrie inmiddels de stuipen op het lijf jaagt. En al zeker met Talk To Me.

Talk To Me

Talk To Me verschijnt pas op 28 juli in de bioscoop. Toch zijn critici er al van overtuigd: dit is dé horrorfilm van het jaar. En aangezien het genre het vaak hard te verduren krijgt van de ‘professionele’ zijde van het gangpad in de bioscoop, zijn de unaniem positieve beoordelingen des te opmerkelijker. Als we van de trailer kunnen uitgaan echter, snappen we volledig waarom.

Over het plot van de film licht A24 het volgende tipje van de sluier. “Wanneer een groep vrienden ontdekt hoe ze geesten kunnen oproepen met behulp van een gebalsemde hand, raken ze verslaafd aan de nieuwe sensatie, totdat een van hen te ver gaat en angstaanjagende bovennatuurlijke krachten ontketent.”

Beste horrorfilm van 2023

Op IMDb noteert de prent een cijfer van 7,4 op 10, bijzonder hoog voor een griezelfilm. De grootste bloemetjes worden op Rotten Tomatoes uitgedeeld. Met een score van 97 % uit voorlopig 63 recensies, blijkt Talk To Me zelfs veruit de beste horrorfilm van 2023 te zijn. Wij doen alvast in onze broek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.