Dit zijn volgens Rotten Tomatoes de beste films van afgelopen zomer

Officieel hebben we nog een kleine maand voordat de zomer echt voorbij is, maar daar is gezien het weer niks van te merken. De herfst lijkt vroeg te beginnen en ook recensiewebsite Rotten Tomatoes zet met hun summer movie guide een punt achter de zomer. Bijna zestig films verschenen er in de afgelopen maanden en dit zijn de zes die je volgens de kenners gezien moet hebben.

Spider-Man: Homecoming (Score: 92%)

Een franchise die in het verleden niet altijd voor kwaliteit stond, kreeg deze zomer een bijzonder geslaagde reboot. Tom Holland nam ditmaal de rol van Peter Parker op zich en doet dit met verve. De film zit barstensvol actie en ook de echte Marvel-humor is, mede dankzij Robert Downey Jr., ruim aanwezig. Homecoming doet zijn voorgangers vergeten en zet de achtpotige franchise weer op de superhelden kaart.

Wonder Woman (Score: 92%)

Superhelden zijn hot en in het geval van Wonder Woman geldt dat dubbel. De bloedmooie Gal Gadot is de perfecte vrouw om deze bekende Amazone strijdster naar het witte doek te brengen en is bovenal een genot voor het oog. De film zelf steekt goed in elkaar en is één van de betere producties die afgelopen jaren uit de stal van DC is komen rollen. Een avontuurlijke superhero movie die je niet mag missen.

Logan Lucky (Score: 93%)

De makers van de welbekende Ocean’- trilogie zijn terug! Voor Logan Lucky blijven de makers trouw aan hun roots, maar durven ze het ook aan om totaal wat anders te doen. Ditmaal zijn het geen mannen in strakke pakken, maar hillbillies in geruite overhemden en verwassen spijkerbroeken die de overval uitvoeren. Een verfrissende benadering vol humor en actie. Een absolute must-watch.

War for the Planets of the Apes (Score: 93%)

Na Rise en Dawn of the Planet of the Apes was het deze zomer tijd voor War for the Planet of the Apes. Deze film is daarmee de afsluiter van een trilogie die met ieder deel beter werd. Het derde deel zet deze stijgende lijn door en is een aaneenschakeling van ijzersterke actie en interessante dialogen. Een adembenemend spektakelstuk en een meer dan waardige afsluiter van de serie.

Dunkirk (Score: 93%)

Oorlog is emotie en dat is precies wat Christopher Nolan wilde laten zien in zijn zomerse blockbuster. Daarom staat er geen grote aanval of veldslag, maar een evacuatie centraal. Dunkirk is hierdoor geen oorlogsfilms zoals je gewend bent, maar een film die laat zien wat spanning en angst doet met een soldaat. Daarnaast zijn de beelden prachtig en krijg je het gevoel dat je midden in de strijd staat.

Baby Driver (Score: 94%)

Tussen alle grote blockbusters was daar opeens Baby Driver. Een film zonder enorm budget en special effects, maar eentje die het juist moet hebben van zijn kleurrijke karakters en stijl. Het resultaat is een heerlijke actiefilm vol met intense achtervolgingen en een soundtrack om je vingers bij af te likken. Baby Driver laat daarmee zien dat je in een wereld vol sequels en remakes ook succesvol kunt zijn met een originele film.

Reageer op artikel:
Dit zijn volgens Rotten Tomatoes de beste films van afgelopen zomer
Sluiten