Meesterwerken: de 10 beste films op Netflix volgens IMDb

Netflix heeft op 1 augustus weer een nieuwe waslijst aan films toegevoegd. Je kunt honderden of misschien zelfs duizenden blockbusters op de streamingdienst vinden, maar welke zijn het beste?

We hebben alle films op basis van hun IMDb-score gerangschikt. Het resultaat? De 10 beste films op Netflix volgens IMDb. Films die je niet mag missen!

10. Saving Private Ryan (IMDb: 8.6)

Steven Spielbergs Saving Private Ryan weet nog net de top 10 beste films op Netflix binnen te dringen. Twee broers sterven tijdens de invasie van Normandië in de Tweede Wereldoorlog. Een derde broer sneuvelt gelijktijdig in een gevecht tegen de Japanners. Wanneer blijkt dat een vierde broer ook vermist is op het Franse platteland, start men een missie om hem alsnog veilig thuis te brengen. Een must-watch met Tom Hanks in de hoofdrol!

9. Goodfellas (IMDb: 8.7)

Tijd voor een goede gangsterfilm. The Irishman is nergens in de top 10 beste Netflix-films volgens IMDb te bekennen. Wel een ander meesterwerk van Martin Scorsese: Goodfellas. Henry Hill wil al van jongs af aan carrière maken als gangster. Hij begint als loopjongen bij de maffia en krijgt steeds grotere klussen. Wanneer hij vermoedt dat zijn mentor er stiekeme inkomstenbronnen op na houdt, moet de jonge gangster een belangrijke keuze maken. Met Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci!

8. The Lord of the Rings: The Two Towers (IMDb: 8.7)

Het avontuur van Frodo en Sam gaat verder. Ze trekken richting Mordor om hun taak te volbrengen. De taak die we natuurlijk allemaal kennen: de machtige Ring vernietigen. Ondertussen helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen Saruman. Ook zijn Merry en Pippin in de problemen beland. Tja, wat moeten we nog meer zeggen? De Lord of the Rings-trilogie is anno 2020 nog steeds een dikke aanrader.

7. The Matrix (IMDb: 8.7)

Keanu Reeves speelt Neo, een hacker die erachter komt dat het leven op aarde een computersimulatie is. Machines houden de mensheid in bedwang door ze permanent in pods op te sluiten, en hun hersenen worden aangesloten op een simulatie genaamd Matrix. Een groepje rebellen besluit Neo te bevrijden. Kunnen ze de mensheid bevrijden, en moet je dat wel willen als de ‘echte wereld’ naar de knoppen is?

6. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (IMDb: 8.8)

De kleine Hobbit Frodo bemachtigt een eeuwenoude ring die al jaren zoek was. Wanneer de tovenaar Gandalf ontdekt dat de ring eigenlijk de Enige Ring is waar Sauron naar op zoek is, gaat het gezelschap op pad. Hun missie? De Ring voor eens en voor altijd vernietigen. Met een tovenaar, Hobbits, een dwerg en twee mensen op avontuur gaan is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

5. Inception (IMDb: 8.8)

Leonardo DiCaprio speelt Dom Cobb, een meesterdief. Hij is expert in het stelen van waardevolle geheimen. Die bemachtigt hij in de droomstaat van een mens. Daardoor is hij een grote speler in de meedogenloze wereld van de bedrijfsspionage. Daarvoor betaalt Cobb echter ook een zware prijs: hij is constant op de vlucht. Een nieuwe opdracht kan daar een einde aan maken: niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van idee. De perfecte misdaad. Christopher Nolan: wat een held! Een film die je zeker niet teleur gaat stellen.

4. The Lord of the Rings: The Return of the King (IMDb: 8.9)

Het zegt wat over een filmtrilogie als elk deel in de top 10 beste films op Netflix belandt. Althans, als we IMDb moeten geloven. Dit is het slotstuk van de fantasy-trilogie. Sam en Frodo zijn bijna in Mordor, waar ze de Ene Ring willen vernietigen. Ondertussen doen de legers van Gondor er alles aan om de stad Minas Tirith te beschermen tegen de legers van Sauron. Een prachtig stuk filmgeschiedenis, in volle glorie op Netflix te bewonderen. Een mooie voorbereiding op Amazon’s Lord of the Rings-serie!

3. Interstellar (IMDB: 8.9)

Sinds 1 augustus staat Interstellar op Netflix! Dit meesterwerk van Christopher Nolan speelt zich af in een toekomst waar regeringen en economieën wereldwijd zijn ingestort. Er dreigt een voedseltekort te komen. De mensheid moet ingrijpen, voor het te laat is. Wanneer er een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opduikt, besluit een groepje onderzoekers op verkenning uit te gaan. Kunnen ze de mensheid hoop bieden?

2. The Dark Knight (IMDb: 9.0)

Bruce Wayne doet er als Batman samen met James Gordon en Harvey Dent alles aan om Gotham te beschermen. Dat is echter lastiger dan ooit, door de terreur van The Joker. Een meedogenloze slechterik die er niet voor terugdeinst om op gestoorde wijze burgers te vermoorden. Een acteerprestatie van epische proporties van Heath Ledger en misschien wel de beste superheldenfilm. Ooit. En ja, Christopher Nolan domineert deze lijst!

1. The Shawshank Redemption (IMDb: 9.3)

Niet The Lord of the Rings, niet een geliefd meesterwerk van Christopher Nolan, maar een echte klassieker is de beste film op Netflix. The Shawshank Redemption heeft de hoogste IMDb-score van alle films op de streamingdienst. Andy Dufresne wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij belandt in de strenge gevangenis Shawshank, ondanks dat Dufresne blijft volhouden dat hij onschuldig is. Daar raakt hij bevriend met medegevangene Elles Boyd Redding. Licht aan het einde van de tunnel, of een hopeloze zaak? Een film die je de rest van je leven bij zal blijven.

Reageer op artikel:
Meesterwerken: de 10 beste films op Netflix volgens IMDb
Sluiten