Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 8 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

De 5 beste budget-smartphones onder 300 euro

Smartphones worden steeds duurder. Voor de nieuwste iPhone of Samsung Galaxy met wat extra opslag betaal je al snel meer dan duizend euro. We zetten de vijf beste betaalbare budget-smartphones op een rij.

De 5 beste budget smartphones

Gelukkig zie je de andere kant op een vergelijkbaar effect: voor steeds minder geld kun je al een goede budget-smartphone kopen met een modern design. Dan heb je niet de nieuwste of beste camera en de snelste processor, maar na zoveel jaar aan innovatie wel specificaties die je niet teleur gaan stellen.

Sterker nog: je zal er in de praktijk waarschijnlijk minder dan ooit van merken dat je met een budgettoestel rondloopt. We zetten de vijf beste budget-smartphones van dit moment op een rij.

Motorola Moto G 5G Plus

We trappen af met een oude bekende in het budgetsegment: Motorola. De Moto G-serie zorgt al jaren voor een solide Android-ervaring voor een lage prijs. De Moto G 5G Plus is de goedkoopste 5G-smartphone van dit moment en zorgt ervoor dat je helemaal voorbereid bent op de toekomst.

Door die ondersteuning heeft het toestel ook een moderne en opvallend snelle chipset, de Snapdragon 765. Die naam mag je snel weer vergeten, maar het komt erop neer dat je door al je apps heen vliegt. Ook het 90Hz-scherm zorgt voor een gebruikservaring die ongetwijfeld een upgrade zal zijn ten opzichte van je huidige toestel. Voeg daar een zestal camera’s aan toe en je hebt een verrassend moderne en complete budget-smartphone.

Klik hier voor meer informatie

Samsung Galaxy M21 Power

Ben je altijd paranoïde dat je accu te snel leegraakt? Dan heeft Samsung met dit toestel dé budgettelefoon voor jou. De Galaxy M21 Power heeft namelijk een 6000 mAh-accu. Madness. Zo weet je zeker dat je ook na een aantal jaar nog steeds op een degelijke accuduur kunt rekenen.

Ook een mooie bonus: deze Samsung is voorzien van een SD-kaart-slot, iets wat allesbehalve vanzelfsprekend is anno 2020. Nadelen? Dit toestel voelt ietwat goedkoop aan door de behuizing en is niet voorzien van snelladen. Maar goed, daardoor kun je wel op een degelijk prijskaartje rekenen.

Klik hier voor meer informatie

Budget-topper: de 5 beste budget smartphones onder 300 euro
De Galaxy M21 (Bron: Samsung)

Xiaomi Poco X3 NFC

Wil je een nog goedkoper toestel? Dan presenteren we je de nieuwste topper in het budgetsegment: de Xiaomi Poco X3 NFC. Stereospeakers, een groot 6.7-inch 120Hz-scherm en een enorme batterij die je kunt snelladen maken de Poco X3 NFC echt een alleskunner. Allemaal specificaties waarvoor je tot vrij recent nog de duurste high-end vlaggenschepen moest aanschaffen.

Houd wel rekening met de software: in tegenstelling tot Motorola gebruikt Xiaomi een vrij agressieve en aanwezige Android-skin. Daar kun je wel aan wennen, maar dat betekent helaas ook dat er soms advertenties in de software zitten. Minder prettig, maar daardoor krijg je wel een toptelefoon voor een absurd laag bedrag.

Klik hier voor meer informatie

Motorola Moto G8 Power

Ja, dit lijstje bestaat eigenlijk maar uit drie merken. Motorola is de koning van de budgetsmartphone door opvallend schone software, frequente updates en een fris modern ontwerp. De Moto G8 Power heeft een 5000 mAh batterij waardoor je het twee dagen vol kunt houden zonder naar een stopcontact te rennen.

De camera is niet perfect, maar is wel voorzien van een groothoekcamera en extra zoom. Zo scoor je voor minder dan 200 euro een toestel dat je eigenlijk op geen enkel vlak echt teleur kan gaan stellen. Heb je een toestel van meer dan twee jaar oud? Dan gaat de Motorola Moto G8 Power je waarschijnlijk omver blazen.

Klik hier voor meer informatie

Beste budget smartphone Motorola Moto G8 Power
De Moto G8 Power (Bron: Motorola)

Xiaomi Redmi 9

We gaan weer terug naar het Chinese Xiaomi. Ondanks de ietwat heftige software kun je niet om de topdeal heen die het merk op tafel legt met de Xiaomi Redmi 9. Voor minder dan 150 euro scoor je een snelle smartphone met een enorme batterij en een opvallend complete camera-setup.

Ook goed om te vermelden: Xiaomi heeft een uitstekende reputatie qua het up-to-date houden van de software van dit soort budgetsmartphones. Superdeal!

Klik hier voor meer informatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 5 beste budget-smartphones onder 300 euro
Sluiten