Redactie
Redactie Films & Series 4 mrt 2017

Een briljante kijk op de beste acteerprestaties (video)

Als je van films houdt, is deze video wat ons betreft verplichte kost. Video’s die ingaan op de beste acteerprestaties zie je met regelmaat, maar deze benadering zal de verstokte filmfan doen applaudisseren. Gegarandeerd.

Wat is goed acteren? Stel de vraag en je zult verschillende antwoorden horen. Of acteerwerk goed wordt bevonden, hangt vaak af van de emotie die het bij mensen oproept. Achter die emoties gaan echter factoren schuil. Acteerprestaties kunnen worden geanalyseerd, benoemd en vervolgens kan worden uitgelegd waaróm bepaalde scenes tot de beste acteerprestaties worden gerekend.

Deze video van CineFix heeft een fascinerende benadering van acteren. Het zijn niet zomaar de beste acteerprestaties uit de filmgeschiedenis die hier getoond worden: de prestaties worden met elkaar vergeleken en er worden tevens tegenstellingen gezocht. Juist die tegenstellingen zorgen ervoor dat het duidelijk wordt dat hetzelfde doel op verschillende manieren even zo goed gerealiseerd wordt. Zo wordt duidelijk dat het briljante script-acteren van Christoph Waltz voor hetzelfde effect zorgt als de rauwe improvisatie van Marlon Brando. Goed, genoeg geschreven. Kijken! En genieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een briljante kijk op de beste acteerprestaties (video)
Sluiten