Redactie
Redactie Stuff 23 april 2017

Best of both worlds: prachtig design versterkt akoestiek

Designer David Adjaye heeft een draadloze speaker ontwikkeld voor het New Yorkse high-end audiomerk Master & Dynamic. De vormgeving van de kast en de speakers moet volgens de makers voor een meeslepend en ruimte vullend geluid zorgen. Het geluid kunnen wij natuurlijk niet testen, maar qua vormgeving zit het wel snor.

Door de triangel-achtige vorm geniet de speaker van veel akoestische voordelen, zoals betere demping, minder galm en een puurder geluid. Master & Dynamic claimt zelfs dat je de speaker op het hoogste volume kunt aanzetten, zonder last te krijgen van trillende spullen of vloeren.

“De ontwikkeling van deze speaker is anders gegaan dan normaal gesproken”, legt Adjaye uit. “Ik raakte gefascineerd door het idee dat een driehoekvorm de massa van de speaker kon breken. Klinkt vaag, maar we wilden vooral weten of een andere geometrische vorm invloed zou hebben op de vormgeving van het geluid.” Dat bleek dus het geval.

De speaker bestaat uit één stuk aluminum. De grill is verwijderbaar zonder dat het invloed heeft op de kwaliteit van het geluid. De MA770, zoals de speaker is gedoopt, is nu te bestellen voor – schrik niet – 1900 euro. Versturen naar Nederland is mogelijk.

Reageer op artikel:
Best of both worlds: prachtig design versterkt akoestiek
Sluiten