Alrik de Jong
Alrik de Jong Elektrische fiets 28 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

E-bike leasen: zo is de best geteste elektrische fiets ineens betaalbaar

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het dagelijkse verkeer in Nederland. Maar als je een beetje een goede e-bike wil, dan moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Een goede oplossing is leasen. We nemen als voorbeeld de best geteste Gazelle Orange C7+ HMB.

Waarom deze e-bike? Welnu, die komt in alle tests als een van de winnaars naar voren. De Gazelle Orange C7+ HMB scoort extreem hoog op de stabiliteitsproef en ook de actieradius en elektrische ondersteuning worden zeer hoog beoordeeld in verschillende tests. De nieuwprijs van dit model is 2.849 euro, maar je kunt de elektrische fiets dus ook leasen.

De best geteste e-bike: Gazelle Orange C7+ HMB

Even wat basisinformatie over de populaire e-bike. Standaard is de Standaard is de elektrische fiets uitgerust met een 300 Wh accu, maar deze is op te waarderen naar een zwaarder type met 400 of 500 Wh inhoud. Dat doet uiteindelijk wel wat met de leaseprijs. Uitgaande van de 500 Wh-accu heeft de Gazelle Orange C7+ HMB een actieradius van zeker 75 kilometer. Meer informatie over e-bike lees je hier.

E-bike, leasen, elektrische fiets, Gazelle Grenoble C7, betaalbaar
Nummer 1 in de ANWB-fietstest (Afbeelding: Gazelle)

We gaan uit van het de platina versie van de Gazelle Orange C7+ HMB, met de 500 Wh-accu. Deze e-bike kost je nieuw 2.849 euro, maar als je hem wil leasen, betaal je afgaande op de prijs van de ANWB 84,79 euro per maand. Dat is ineens behapbaar.

Elektrische fiets leasen: de voordelen en nadelen

Natuurlijk kleven er nadelen aan het leasen van elektrische fiets. Zo ben je geen eigenaar van de tweewieler en zijn je maandlasten weer wat hoger. Daarentegen hoef je geen 3.000 euro op te hoesten en heb je geen omkijken naar verzekering, pechhulp, onderhoud en reparatie van je e-bike. We hebben de Gazelle Grenoble C7+ HMB bij de ANWB als voorbeeld genomen, maar de mogelijkheden van het leasen zijn oneindig.

E-bike fietsplan

Informeer ook eens bij je werkgever of er een fietsplan is. Vaak is dat voordeleger dan het privé leasen van een elektrische fiets. Lees hier meer.

? Check ook: Bol stunt weer met e-mountainbike

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
E-bike leasen: zo is de best geteste elektrische fiets ineens betaalbaar
Sluiten