Jan
Jan Life 6 apr 2019

Niet tevreden met je seksleven? Dan is dat waarschijnlijk de schuld van Netflix

Als je nog geen dertig bent en je seksleven laat te wensen over dan hebben we goed nieuws: maak je geen zorgen. Er is namelijk een compleet logische verklaring voor. De kans is namelijk groot dat het niet aan jezelf ligt, maar aan de woningnood, de rol van social media, videogames en Netflix. Schaam je dus niet om het probleem te erkennen.

Het aantal mannen van dertig jaar of jonger zonder noemenswaardig seksleven, is in de afgelopen tien jaar bijna verdrievoudigd. In een tijd waarin dating-apps gemeengoed zijn geworden en de kans op seks voor het oprapen ligt, is het hebben van seks dus niet zo vanzelfsprekend. Een onderzoek van de General Social Survey laat bijzondere resultaten zien als het gaat om het seksleven van jong volwassenen.

Maar liefst 23 procent heeft geen seksleven

Uit de gegevens bleek dat gemiddeld 23 procent van de millennials het afgelopen jaar geen seks heeft gehad. Bovendien is het aantal mannen van dertig jaar of jonger die aangaven geen seks te hebben, gestegen van 10 procent in 2008 tot 28 procent in 2018. Bijna een verdrievoudiging dus.

De vrouwen daarentegen doen het iets beter. Slechts 18 procent van de dames in dezelfde leeftijdscategorie bleef seksloos terwijl dit in 2008 slechts 8 procent was.

Nog meer bijzondere details

De mannelijke maagdelijkheid is weer helemaal terug! Het aantal mannen onder de 30 jaar dat geen (vrouwelijke) partner(s) heeft gehad is ook fors gestegen. Zo was er in 2008 nog sprake van dat slechts 8 procent nog nooit het bed heeft gedeeld met een partner. In 2018 is dit gestegen naar 27 procent.

“Er zijn meer mensen van in de twintig die geen partner hebben”, vertelde hoogleraar psychologie aan de San Diego State University, Jean Twenge, aan de Washington Post. “Dus onder die omstandigheden denk ik dat er minder seks zal zijn.”

Ze legt ook uit dat steeds meer millennials ervoor kiezen om langer thuis te wonen. Dat is dan ook een belangrijke reden om geen intensief seksleven te hebben. “Als je thuis woont, is het waarschijnlijk lastiger om even spontaan seks te hebben.” Daar zit natuurlijk wat in.

De schuldige: je ouders, social media en Netflix

Een andere verklaring voor het gebrek aan een echt seksleven is het aantal prikkels in de huidige maatschappij. Zo zijn er volgens de onderzoekers meer verleidingen in de avonduren dan tien jaar geleden. Denk maar aan social media, de smartphone en Netflix. De oplossing is dus simpel: leg je telefoon weg en concentreer je op je relatie. Bingen doe je maar op een ander moment.

Is het bij jou juist andersom en zou je graag juist wat meer series op Netflix willen zien? Klik dan hier om te ontdekken wat er deze week nieuw is bijgekomen. Of luister gewoon onze Podcast: Kijkvoer! Dan weet je precies wat er allemaal gebeurt op Netflix

Maxim

Reageer op artikel:
Niet tevreden met je seksleven? Dan is dat waarschijnlijk de schuld van Netflix
Sluiten