Technisch volmaakte treffer van Bergkamp verkozen tot mooiste Premier League goal ooit

De Premier league vierde op 20 februari haar verjaardag en is inmiddels al 25 lentes jong. De hoogste afdeling van het Engelse voetbal is dus al een kwart eeuw verantwoordelijk voor vele schitterende treffers, maar wat was nu de allermooiste? Dat was aan de bezoekers van de BBC Sport website om te bepalen en zij kozen voor onze landgenoot: Dennis Bergkamp.

The Non-Flying Dutchman speelde 424 wedstrijden voor Arsenal en scoorde daarin 122 treffers. Van simpele intikkers tot beeldschone wondergoals die de hele wereld overgingen. Mede dankzij zijn doelpunten was de Engels club in die tijd praktisch onverslaanbaar. In het seizoen 2003/2004 waren ze overigens letterlijk onverslaanbaar en kregen ze zelfs de bijnaam: The Invincibles.

Pure klasse

Twee seizoenen eerder maakte The Iceman zijn mooiste goals in dienst van de Londenaren. Op 2 maart 2002 liet hij in een uitverkocht St. James’ Park zien hoe een technisch perfecte goal eruit ziet. De inspeelpass van Robert Pires, de briljante aanname, de pirouette waar menig ballerina jaloers op zou worden en vervolgens de koele afronding. Alle exceptionele kwaliteiten van de Nederlander kwamen in deze goal tot uiting.

Dat wij als Nederlanders geen genoeg kunnen krijgen van deze goal is logisch, maar ook de Engelse fans delen deze mening. Met 31 procent van de stemmen kozen zij dit legendarische moment namelijk tot de mooiste Premier League goal ooit. Daarmee hield hij Tony Yeboah (29 procent), Wayne Rooney (22 procent) en meer dan 25.000 andere goals achter zich.

Nummer 2: Tony Yeboah

Nummer 3: Wayne Rooney

Reageer op artikel:
Technisch volmaakte treffer van Bergkamp verkozen tot mooiste Premier League goal ooit
Sluiten