Wheels

Trotseer de sneeuw in ongekende luxe met deze versie van de Bentley Bentayga

Volledig wintersport proof

Autoliefhebbers waren behoorlijk verrast toen Bentley besloot om een SUV op de markt te brengen. Het eindresultaat, de Bentley Bentayga, bleek uiteindelijk een meer dan geslaagd project, maar voor sommigen was hij nog niet offroad proof genoeg. Voor die mensen is er nu deze aangepaste variant.

Het belangrijkste verschil met de normale versie van de Bentayga is overduidelijk. De 600 pk sterke zes liter twin turbo wordt niet meer gebruikt om conventionele rubberen banden aan te drijven, maar heuse rupsbanden. Het mag duidelijk zijn dat je met deze variant niks meer te vrezen hebt van besneeuwde bergwegen.

Verantwoordelijk voor dit idee is Rain Prisk. Een kunstenaar uit Estland die verdomde handig is met Photoshop. Zijn favoriete bezigheid is het aanpassen van bestaande auto’s. Zo tekende hij eerder al een hatchback versie van de Nissan GTR en een off-road variant van de Porsche 918. Dus ja, je snapt het al: het is een concept, maar er moet ergens wel iemand zijn die dit kan uitvoeren, toch?

19-05-2017 - Thomas Aalderink