Redactie
Redactie Films & Series 13 september 2016

Benjamin Herman over de liefde voor zijn saxofoon

One Thing: wat als je één ding mag meenemen dat jouw leven heeft beïnvloed? Wij vragen het aan inspirerende mannen: van muzikanten tot ondernemers. Na muzikant Onno Smit en autohandelaar Sam van Dalen is het de beurt aan Benjamin Herman, jazz-muzikant en stijlicoon.


One Thing: saxofoon Selmer Mark 6

Benjamin Herman is sinds jaar en dag frontman van jazz-collectief New Cool Collective, heeft tientallen samenwerkingen op zijn naam staan, wordt geroemd als beste saxofonist van Nederland, kleedt zich immer stijlvol en is bovenal een vriendelijke snuiter.

Wie denkt dat Herman zijn tijd verslijt in een rokerige kroeg, heeft het mis. Wereldwijd wordt hij met open armen ontvangen door liefhebbers van het jazz-genre, maar ook daarbuiten gooit hij hoge ogen. Zo werkte hij onder andere samen met Hans Teeuwen, Fakkelbrigade, Typhoon, Pete Philly & Perquisite, C-Mon & Kypski en Chef’Special.

Wie de indrukwekkende discografie van Benjamin Herman bestudeert, snapt waarom wij hem hebben gevraagd om langs te komen om te praten over zijn geliefde sax. En uiteraard – zoals hij het zelf noemt – een beetje te toeteren. Een Manners Man pur sang. Meer One Thing-video’s, bekijk je hier.

Samen met Typhoon bij 3FM (live)

Chef’Special met Benjamin Herman (live)

Outta Nowhere EP met Perquisite (aanrader!)

Reageer op artikel:
Benjamin Herman over de liefde voor zijn saxofoon
Sluiten