Redactie
Redactie Uncategorized 24 okt 2018

Ben jij pro-actief? Dan is deze bijzondere baan wellicht iets voor jou

Beeld je in hoe je de laatste minuten bij het zwembad doorbrengt op een tropische locatie, nog even zonnebaden voor de transfer je weer naar het vliegveld brengt. Het is goed om weer naar huis te gaan, maar dat betekent ook dat het voorbij is met de pret. Met een dubbel gevoel stap je in het vliegtuig en denk je terug aan de mooie momenten van de afgelopen dagen. Terwijl jij nog nageniet, zijn er honderden mensen bezig om te zorgen dat jouw vlucht veilig verloopt – waaronder de luchtverkeersleiders van LVNL.

Het is waarschijnlijk niet iets waar je aan denkt terwijl je in het vliegtuig luiert, maar de luchtverkeersleiding is op dat moment druk in de weer om de vlucht veilig te laten verlopen. Vanuit de verkeerstoren wordt het verkeer op, en rond, het vliegveld geregeld. Op de grond zitten de luchtverkeersleiders achter radars om contact te houden met vliegtuigen in de hogere luchtlagen die ons luchtruim passeren of binnenkomen.

Ben jij pro-actief genoeg om deze functie aan te kunnen?

Je kunt je voorstellen dat je dit werk pro-actief aan moet pakken. Als luchtverkeersleider in de verkeerstoren moet je vliegtuigen begeleiden bij het starten, landen en taxiën naar de juiste locaties. Zodra een situaties anders verloopt dan je verwacht, is het zaak om direct stappen te zetten. Je moet een ander plan bedenken, beslissingen maken en uitvoeren. En, dat allemaal binnen een zeer korte tijd. Lummelen of twijfelen is geen optie.

Zeker in noodgevallen of bij slechte weersomstandigheden, is het niet moeilijk voor te stellen hoe situaties ingrijpend kunnen veranderen. Juist op die momenten is pro-actieve houding noodzakelijk: jij moet, samen met anderen, zorgen dat de situatie actief wordt opgelost. Denk jij dat je boven jezelf kunt uitstijgen?

Hoe dat precies allemaal in zijn werk gaat, zie je in de onderstaande, toffe video waarin sportman en presentator Jamie Trenite op onderzoek uitgaat. Ben jij pro-actief en denk je dat dit iets voor jou is? Laat deze eigenschap dan direct tellen en solliciteer hier op de functie.

LVNL Jamie stijgt boven zichzelf uit EP03 NL Subs

‘Tijd voor het echte werk. Jamie gaat de toren. Hij komt erachter dat afwachten geen optie is. Is hij pro-actief genoeg om al het verkeer veilig van elkaar te scheiden?’In samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland

Reageer op artikel:
Ben jij pro-actief? Dan is deze bijzondere baan wellicht iets voor jou
Sluiten