Ben Affleck stopt als Batman en dit zijn 9 acteurs die hem kunnen gaan opvolgen

Tot nu toe mocht Ben Affleck zich drie keer in het pak van Batman hijsen en daar gaat het ook bij blijven. Afgelopen week werd bevestigd dat de acteur niet hoeft terug te komen. De voornaamste reden is zijn leeftijd. De Batman film die gepland staat voor 2021 gaat namelijk over een jongere Bruce Wayne. Dat betekent dat Warner Bros op zoek moet naar een nieuwe Batman. Wij hebben alvast negen mogelijke kandidaten op een rijtje gezet.

Wes Bentley

Hij is slechts zes jaar jonger dan Ben Affleck, maar Wes Bentley is zeker het overwegen waard. Hij heeft een goede kaaklijn en stoere uitstraling, maar nog belangrijker: hij was de tweede keuze van Christopher Nolan. Als Christian Bale ‘nee’ had gezegd tegen de Dark Knight trilogie, zou Bentley Batman zijn geworden. Hij heeft dus de goedkeuring van Christopher Nolan en mag daarom niet ontbreken in deze lijst.

Jamie Dornan

Een keuze die vooral bij de vrouwen goed in de smaak zal vallen is Jamie Dornan. Deze acteur uit Noord Ierland speelde namelijk Christian Grey in de Fifty Shades of Grey films. Dat klinkt misschien niet als de nieuwe Batman, maar dat is te kortzichtig. Dornan heeft een stoere en vooral mysterieuze look. Je ziet dat hij wat te verbergen heeft, net als Bruce Wayne. Ook qua leeftijd zou Jamie een geschikte keuze zijn (36).

Luke Evans

Pak IMDB erbij en je zult zien dat Luke Evans meestal als bad guy gecast wordt. Dat heeft vooral te maken met zijn charismatische, doch duistere uiterlijk. Omdat Batman ook zo zijn duistere geheimen heeft, is dit juist een goede match. Daarnaast heeft hij een wat jongere look, ondanks dat hij ook alweer bijna veertig is. Hij zou een interessante draai kunnen geven aan de gemaskerde held van Gotham.

Armie Hammer

Zoek op Google naar deze man en je krijgt als extra zoeksuggestie: Batman. Armie Hammer is namelijk al een keer gecast om de vleermuisman te spelen. Een jaar of tien geleden was George Miller bezig met een project genaamd: Justice League Mortal. De film zat zelfs al in pre-productie. De kostuums waren al klaar en Armie zou het zwarte pak van Batman mogen aantrekken. Helaas kwam het nooit zo ver door schrijvers die besloten om te staken en financiële problemen. Inmiddels is hij 32 en dus nog steeds een geschikt keuze.

Michael B. Jordan

De kans is groot dat Idris Elba de volgende James Bond wordt, dus we moeten ook rekening houden met een zwarte acteur die Batman kan spelen. Dan kom je eigenlijk meteen uit bij Michael B. Jordan. Fysiek gezien is hij in ieder geval een uitstekende keuze en Michael heeft al superhelden ervaring. Hij is zeker geen standaard Batman, maar dat kan juist ook weer verfrissend werken.

Michael Fassbender

Met 41 jaar is hij eigenlijk een beetje aan de oude kant, maar Michael Fassbender is gewoon een ijzersterke acteur. De meest uiteenlopende rollen wist hij overtuigend neer te zetten, dus ook Batman zal geen probleem voor hem zijn. Heeft daarnaast een goede kaaklijn en superhelden ervaring.

Jake Gyllenhaal

Als we de geruchten mogen geloven staat deze man op poleposition om de nieuwe batman te worden. De regisseur van de nieuwe film, Matt Reeves, heeft namelijk aangegeven dat Jake Gyllenhaal zijn eerste keuze is. De acteur zelf zei eerder nog dat hij dit niet zit zitten. Gyllenhaal is niet zo van de grote blockbusters. Althans, dat was zo. Later dit jaar speelt hij namelijk wel Mysterio in de nieuwe Spider-Man film. De eerst stap in de superhelden wereld heeft hij dus al gezet. Wie weet bevalt het en krijgt Matt Reeves alsnog zijn zin.

Timothée Chalamet

Warner Brothers wil een jongere Batman? Nou, dan kunnen ze die krijgen ook. Timothée Chalamet is namelijk pas 23 jaar, maar staat te boek als groot talent. The Dark Knight is één van zijn favoriete films en hij heeft een opvallende kaaklijn, heel belangrijk als je Batman wilt spelen.

Christian Bale

Hij speelde Batman in de beste Batman film tot nu toe. Alleen daarom al moet hij overwogen worden. Christian Bale is misschien wat aan de oude kant, maar dat kunnen ze vast wel wegpoetsen. De transformatie koning is misschien wel de beste Batman ooit, dus hij hoort op deze lijst thuis.

Men's HealthEsquire

Reageer op artikel:
Ben Affleck stopt als Batman en dit zijn 9 acteurs die hem kunnen gaan opvolgen
Sluiten