Redactie
Redactie Stuff 15 jul 2016

Belangrijke mededeling over ad blockers en de kwaliteit van onze content

In deze open brief aan alle Manners-lezers willen wij graag wijzen op het effect van ad blockers op de kwaliteit van de commerciële, maar juist ook redactionele content van Manners.nl

Sinds een aantal maanden krijgen wij regelmatig boze mails binnen over slecht geschreven artikelen op Manners. Namens de redactie reageer ik persoonlijk op alle mails. Vanzelfsprekend gaan wij ook altijd na waar er fouten zijn gemaakt. Helaas voor iedereen blijken de fouten in de teksten waar lezers zich terecht aan storen zonder uitzondering veroorzaakt te worden door ad blockers.

Manners is gratis voor alle lezers en zal dit ook blijven. Dit is mogelijk door onze verdiensten uit advertenties. Wij kiezen primair voor native advertising, wat inhoudt dat een commerciële boodschap in de look en feel van Manners gepresenteerd wordt zodat deze zo veel mogelijk leest als een redactioneel artikel. Dit betekent overigens niet dat wij liegen of misleiden: alle commerciële uitingen zijn duidelijk als zodanig te herkennen en wij zullen nooit dingen publiceren waar wij niet achter staan.

Wij begrijpen allemaal dat reclame als vervelend kan worden ervaren door jou als lezer. Daarom streven wij er ook naar om onze commerciële producties zo relevant mogelijk te maken voor onze lezers, omdat wij niet geloven in loze kreten en schreeuwerige uitingen. Wij begrijpen desondanks de keuze van lezers om ad blockers te gebruiken, maar betreuren het feit dat deze de kwaliteit van onze artikelen naar beneden halen.

Sommige ad blockers zijn dermate agressief dat zij gehele zinsdelen schrappen in artikelen die zij (veelal ook onterecht) als reclame zien. In onze sponsored content betekent dit dat de zinsbouw ernstig verstoord raakt en de gehele tekst hierdoor niet goed leest. Helaas gebeurt dit ook vaak met redactionele content. Vooral wanneer wij over grote merken schrijven (denk aan Netflix, Apple of Porsche) en hierin ter inspiratie links verwerken, kan een ad blocker dermate veel tekst schrappen dat voor de gebruiker een haast onleesbaar verhaal ontstaat.

Wij betreuren dit zeer omdat wij jou willen vermaken en inspireren met goede, zorgvuldig geproduceerde content. Content waarin echt wel eens een foutje zal zitten; blijf ons dit vooral melden. Onze ervaren redactie zal echter nooit artikelen produceren waarin spelling, grammatica, interpunctie en algehele opbouw niet kloppen. Mocht je geconfronteerd worden met een artikel dat tekstueel niet aan de standaard van Manners (en die van jou) voldoet, controleer dan eerst of je geen ad blocker gebruikt. Indien dit het geval is, verzoeken wij je om deze uit te schakelen of voor Manners een uitzondering te maken en vervolgens te controleren hoe het artikel verandert.

Is de content desondanks nog niet naar wens, dan staan wij zeven dagen per week voor je klaar om verbeteringen aan te brengen, maar wees je alsjeblieft eerst bewust van de impact van sommige ad blockers.

 

Reageer op artikel:
Belangrijke mededeling over ad blockers en de kwaliteit van onze content
Sluiten