Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 feb 2018

Must-see docu ‘Before the Flood’ van Leonardo DiCaprio staat op Netflix

Niemand minder dan Leonardo DiCaprio reisde in 2015 de wereld over om onderzoek te doen naar de gevolgen van de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde en maatregelen om het tij te keren. Het resultaat was de verrassend goede klimaatdocumentaire Before The Flood, nu te zien op Netflix.

Wereldleiders aan het woord in Before the Flood

In Before The Flood uiten verschillende prominenten en (voormalige) wereldleiders zich over de klimaatverandering. Zo komen Ban Ki-moon, Bill Clinton, Barack Obama, John Kerry, Paus Franciscus, Elon Musk en Piers Sellers uitgbreid aan het woord. Dit doen ze in conversatie met Leonardo DiCaprio, die ook de verteller is van deze documentaire.

Before the Flood Official Trailer #1 (2016) Leonardo DiCaprio Documentary Movie HD

Before the Flood Trailer 1 (2016) Leonardo DiCaprio Documentary Movie HD [Official Trailer]

Op 3 september 2016 ging de film in première tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto en in oktober dat jaar verscheen de film in de Amerikaanse bioscopen. Before the Flood kreeg goede kritieken van zowel de filmpers als het publiek. Op IMDb heeft de documentaire een score van 8,3.

Before the Flood werd later in Europa door National Geographic uitgezonden en daarna nog even ter beschikking gesteld via onder andere Youtube en Hulu. Nu is de documentaire dus te zien op Netflix.

Leonardo DiCaprio in Amsterdam

Gisteren (15 februari) was Leonardo DiCaprio in Amsterdam, voor het Goed Geld Gala van de Postcodeloterij in theater Carre. Tijdens een speech refereerde de acteur nog even aan het klimaat en Before the Flood.

“We hebben te lang gewacht om de gevolgen van het opwarmen van de aarde aan te pakken. Nu hebben we geen andere keus meer dan er snel iets aan te doen. We moeten tegengaan dat de temperatuur op aarde gemiddeld twee graden stijgt, doen we dat niet dan sterven de koraalriffen en krijgen we de komende jaren miljoenen klimaatvluchtelingen. Dat is niet de wereld waarin ik wil leven”, aldus DiCaprio.

Meer klimaatdocumentaires op Netflix

Mocht je na Before the Flood de smaak te pakken krijgen, dan kun je naar hartenlust Netflix documentaires over het klimaat bingen. Dit is onze top 5 op dat gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Must-see docu ‘Before the Flood’ van Leonardo DiCaprio staat op Netflix
Sluiten