Eerste voorproefje Ferry de film, de spin-off van Undercover

Terwijl heel Nederland en België reikhalzend uitkijken naar Undercover seizoen 2, is Netflix alvast Ferry de film aan het teasen. Dat is de spin-off van de Netflix-serie, tevens met Frank Lammers en Elise Schaap in de hoofdrol.

Sinds de Belgisch-Nederlandse serie Undercover internationaal een hit werd, is Netflix het verhaal maximaal aan het uitmelken. En geef ze eens ongelijk. Een prequel is aanstaande. Op de onderstaande foto zie je Frank Lammers, met geblondeerd haar, voor het eerst als de jonge versie van de drugsbaas.

Ferry de film

Voor het selecte groepje Nederlandsers en Belgen dat Undercover heeft gemist op Netflix nog even wat duiding. De serie gaat over XTC-handelaar Ferry Bouman (Frank Lammers). Hij leeft doordeweeks op een camping, waar twee undercoveragenten hem proberen te ontmantelen. Ferry de film is een spin-off over de jonge jaren van de drugsbaas uit Brabant.

In de prequel van Undercover word je meegenomen naar het jaar 2006. Ferry Bouman werkt voor de Amsterdamse hasjbaron Ralph Brink. Als diens zoon zwaar gewond raakt, krijgt de jonge Brabander de opdracht om de daders op te sporen. Deze zoektocht brengt de crimineel terug naar de plek die hij juist probeerde te ontvluchten: zijn geboortestreek in Brabant.

Elise Schaap en Frank Lammers

Het doel van Ferry Bouman is om de daders zo snel mogelijk op te sporen en weer terug te keren naar Amsterdam. Dat plan wordt echter in de war geschopt als hij Danielle ontmoet. Ook in de spin-off wordt Danielle gespeeld door Elise Schaap, een absolute favoriet onder het Netflix-publiek.

Een andere grote naam in Ferry de film is Huub Stapel, die hasjbaron Ralph Brink speelt. Daarnaast zijn Monic Hendrix, Maarten Heijmans, Raymond Thiry en Yannick van de Velde toegevoegd aan de cast van de Belgisch-Nederlandse Netflix Original.

Undercover seizoen 2 op Netflix

Er is nog geen premièredatum bekend van Ferry de film. First things first: het tweede seizoen van Undercover verschijnt op 6 september op Netflix. Lees hier ons interview met Frank Lammers in voorbereiding op seizoen.

Reageer op artikel:
Eerste voorproefje Ferry de film, de spin-off van Undercover
Sluiten