Redactie
Redactie Food & Drinks 19 jun 2018

Wil je het lekkerste vlees van Amsterdam proeven? Ga dan naar de Beefsteak Club

De kop klinkt als schaamteloze promotie van de Beefsteak Club, maar wees gerust: dit is oprechte enthousiasme. Het restaurant biedt alles wat je als carnivoor nodig hebt: zorgvuldig ingekocht en bereidt vlees, wat je met een lap leer om je middel en een speer in je handen kunt verorberen in een mannelijke omgeving. Veel hout, vachten, bakstenen én hooibalen op de grond. Vrouwen zouden het knus noemen, maar voor nu prefereren we de term ‘mannelijk’.

Al dat testosteron moet immers wel vrij kunnen bewegen. En dat kan bij de Beefsteak Club behoorlijk goed. In een open keuken zijn de koks het gros van de tijd bezig met het grillen van vlees. Aan de zijkant wachten hompen vlees in speciale wachtruimtes tot ze perfect gedroogd of op smaak gekomen zijn. Achter de bar staat meestercocktailbouwer Andrew Nichols en alles – maar echt alles wat wij geproefd hebben – was voorzien van rokerige smaaktinten. Zelfs in de cocktail. Nergens overdreven, maar altijd aanwezig.

De steak was boterzacht, licht rokerig en had een zoet (jam-achtig) randje – letterlijk. Zelden hebben we ze zo aangenaam geproefd. Het mag duidelijk zijn dat je hier niet komt voor een groentesapje en geperste komkommer. Wie denkt dat je nochtans in een vreetschuur terechtkomt waar mannen met overdadig lichaamshaar ongemanierd tekeer gaan, heeft het mis. De Beefsteakclub is high-class, maar toegankelijk. De prijs is niet laag, maar gelijk aan de kwaliteit die op je bord verschijnt.

The Beefsteak club Amsterdam

Speciaalbier en cocktails

Gentlemen spoelen het vlees niet weg met halflauw bier. De bar tapt een rits speciaalbieren. Ondertussen combineert Nichols – gestoord professor van de Amsterdamse barscene – historische en moderne techniek. Een Pina Colada blijkt dan geen mierzoete wansmaak. Nichols laagt hem met kokosolie, kokoswater, kokosmelk, William George Rum, verse ananas en getoaste kokos. Een kopje ‘Tea for George Washington’ geeft een kick met Sherry, huisgemaakte kersenpuree, een traditionele selderijzuur en vijfkruiden-tincture. Het menu van acht experimentele cocktails lest de dorst niet enkel bij een goed stuk vlees, maar ook als The Beefsteak Club ’s nachts transformeert tot cocktailclub.

The Beefsteak club Amsterdam
De bar, maar niet met Andrew op de foto (overduidelijk)
The Beefsteak club Amsterdam

Aan tafel bij The Beefsteak Club

The Beefsteak Club huist in twee Jordanese pandjes op de Goudsbloemstraat 207-211. De tussenmuur bleef behouden en splitst de zaak met twee bars op. Het ene gedeelte is het restaurant, waar grote stukken vlees met bier of cocktails de robuuste tafels vullen als gasten hun stoel/hooibaal aanschuiven. Het andere gedeelte is de bar die net als het restaurant veel hout met natuurlijke stenen combineert. In de originele beefsteak clubs stond al het personeel bekend als ‘Charles’ – wel zo makkelijk voor beschonken heren. The Beefsteak Club voegt er ‘Charley’ aan toe. Want in de mannenclub van de 21ste eeuw zijn vrouwen gewoon welkom.

Reageer op artikel:
Wil je het lekkerste vlees van Amsterdam proeven? Ga dan naar de Beefsteak Club
Sluiten