Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 25 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Peaky Blinders bedenker komt met veelbelovende nieuwe serie over WW2

Ben je helemaal gek op series als Peaky Binders en Taboo, dan is er goed nieuws. De grote man achter de hitseries, Steven Knight, weet niet van ophouden en laat de liefhebbers binnenkort genieten van een nieuwe serie. Het centrale thema is de Tweede Wereldoorlog en de rol van de dappere Britse soldaten.

Hoe het nieuwe bedenksel van Knight gaat heten is misschien nog wel het grootste geheim, de beste man laat daar in ieder geval niks over los. Waar hij wel wat over wil zeggen is de inhoud. Als we hem op zijn woord mogen geloven, dan wordt dit wederom een groot succes. Steven Knight neemt de kijker mee naar de beginfase van een van de meest legendarische legeronderdelen: de Special Air Service, ook wel bekend onder de meer aansprekende naam ‘SAS’.

De serie laat de beginjaren van dit elitekorps zien en is gebaseerd op het boek van auteur Ben Macintyre getiteld ‘Rogue Heroes’. Ook al is de serie redelijk gedramatiseerd, de onderliggende verhaallijn is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Dat belooft dus veel goeds.

Britse SAS tijdens WW2

De SAS speelde in WW2 geen onbelangrijke rol. Het was een van de meest effectieve eenheden van het Britse leger en de leden waren getraind in het volbrengen van de moeilijkste missies onder de meest onmogelijke omstandigheden. Vergelijk het met de Amerikaanse Seals. Onverschrokken, dapper en kameraadschap voor het leven. Niet voor niets was het motto van dit elitekorps ‘Who dares, wins’.

De zware training die de leden van dit korps ondergingen had een reden. Men werd vaak ingezet voor snelle, krachtige en onverwachte aanvallen op de vijand, vaak diep in vijandelijk gebied. Het doel van dergelijke missies: de vijand dusdanig verzwakken dat de overwinning bijna vanzelfsprekend zou zijn. Als Knight inderdaad slaagt in zijn opzet, dan heeft hij zeker een nieuwe hit-serie in handen.

Vijfde seizoen Peaky Binders

Wat Knight betreft is er geen reden tot twijfel. “This will be a secret history telling the story of exceptional soldiers who decided battles and won wars only to then disappear back into the shadows”. Het zou het begin kunnen zijn van een mooie serie over WW2. Wanneer de serie zal worden uitgezonden weet nog niemand. Gelukkig kunnen we tot die tijd genieten van het vijfde seizoen van Peaky Binders op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FHM

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Peaky Blinders bedenker komt met veelbelovende nieuwe serie over WW2
Sluiten