Must see: Beardyman maakt dikke track met een Mazda MX-5

Beardyman, de ongekroonde koning van het rijk der beatboxers en producers, heeft zijn skills naar een hoger niveau getild. De briljante Londenaar kan muziek maken met élk denkbaar voorwerp en deed dat dit keer met een Mazda MX-5. Jawel, het staat er echt, hij gebruikte verschillende onderdelen van een MX-5 om live een track te vormen.

Hoe klinken velgen? Of leren stoelbekleding? En een synth gemaakt van een ronkende vier cilinder motor? De tweevoudig kampioen beatboxen en zijn zelfontwikkelde samplecomputer probeerden het samen met twee muzikanten uit. Het resultaat – de track is opgenomen in één take – is groovy, creatief verwarrend en vooral ontzettend knap. Net als de video zelf overigens, waarvoor hulde.

Mens en machine

Beardyman, of Darren Forman zoals zijn naam voor intimi luidt, staat bekend om het samenbrengen van de laatste technische innovaties met het enorme arsenaal aan geluiden dat uit zijn mond komt. De Japanse fabrikant gelooft in eenzelfde soort samensmelting tussen het rijplezier van een mens en de capaciteiten van de auto. Drive Together; mens en machine voelen als één.

Gouden Festivalbandje

De uitdaging van Mazda aan Beardyman is dus een logische keuze, maar gaat nog een stap verder. De autofabrikant geeft je namelijk de kans om – in een Mazda naar keuze (!) – naar je favoriete festival in Europa te rijden om aldaar te genieten van helden als Beardyman. Hoe dik is dat? Meedoen is simpel en doe je via goudenfestivalbandje.nl

In samenwerking met Mazda

Reageer op artikel:
Must see: Beardyman maakt dikke track met een Mazda MX-5
Sluiten