Redactie
Redactie Advertorial in archief 22 december 2016

BBQ-en in de winter met de Traeger? Waarom ook niet!

Bij regen wordt het wellicht lastig, maar in alle andere gevallen geldt: waarom BBQ-en beperken tot de zomer? We snappen dat een zonnetje wonderen doet voor de sfeer, maar ook de winter kent z’n mooie momenten. En die kun je flink boosten door de BBQ aan te steken en een lekker lapje vlees te grillen. 

Uiteraard hebben we daad bij het woord gevoegd. Partytent uitgeklapt, kampvuurtje aan, speakers naar buiten, warmtelamp in de hoek en de BBQ centraal in het midden. De BBQ in kwestie? De Traeger Lil’ Tex Pro BBQ, een dijk van een grill. Stijlvol ontworpen, krachtig uitgevoerd en van top tot teen ontwikkeld om de perfecte stukken vlees te bereiden.

Light it up!

Van roken tot stoven, van grillen tot bakken: het is allemaal mogelijk. Bacon, kip, rundvlees, verse groenten, heerlijke vis; you name it. Gooi het op de grill en het resultaat zal je – oprecht – verbazend. De aangename smaak is mede te danken doordat de houtpellets, die als brandstof dienen, een extra smaakdimensie aan de gerechten toevoegen.

Pallets ja. Niet het type die in een magazijn gebruikt worden, maar geperst hout dat voor een extra aroma zorgt. De pellets zijn gemaakt van hardhout en verkrijgbaar in verschillende aroma’s. Van appel tot kers, van eik tot es. Zonder lijm of andere rotzooi, maar een pure brandstof die enkel meerwaarde geeft aan je vlees.

Zo werkt de verbranding

Het type en de lengte van de verbranding is essentieel tijdens het bereiden van een perfect stuk vlees. Boven de verbrandingsoven van de Lil’ Tex Pro (waar de palets verbranden), bevindt zich een hitteschild dat de hitte uit de oven via een stalen lekbak gelijkmatig verdeeld over de grill.

Elk ingrediënt wordt volledig omgeven door een hete, rokerige lucht, zodat het gerecht van alle kanten een perfecte bereiding krijgt. Je hoeft het vlees of de groeten dus niet te draaien. Serieus, hoe relaxt is dat?

De verbranding gebeurt via ontstekingsstaaf die opgloeit dankzij elektriciteit. Meer dan een stekker en een verlengsnoer heb je niet nodig. Dus trek je winterjas aan, plop een paar biertjes open en geniet van een van de tofste bezigheden: samen met vrienden genieten van een lekker biefstukje. Meer weten? Klik hier om te zien wat Fonteyn te bieden heeft.

In samenwerking met Fonteyn

Reageer op artikel:
BBQ-en in de winter met de Traeger? Waarom ook niet!
Sluiten