De epische BBC serie ‘Troy: Fall of a City’ komt naar Netflix

De Trojaanse oorlog is zonder twijfel het bekendste verhaal uit de Griekse mythologie. Oorlog, verraad, liefde en een groot houten paard. Het verhaal achter deze epische strijd leent zich perfect voor boeken, films en series. Onlangs ging ook de BBC aan de haal met deze eeuwenoude strijd tussen de Grieken en Trojanen. Begin dit jaar kwamen ze namelijk met de serie Troy: Fall of a City en die komt binnenkort ook naar Netflix.

Troy: Fall of a City is een miniserie over de bijna tien jaar durende slag om de stad Troje. Een oorlog waarin honderden duizenden soldaten ten strijde trokken omdat de Trojaanse koningszoon Paris zijn handen niet thuis kon houden. Dat is misschien wat kort door de bocht, maar het feit dat hij de vrouw van de Spartaanse koning Menelaos meenam naar Troje was wel een belangrijke reden waarom deze oorlog uitbrak.

De harde strijd om Troje

De BBC serie volgt het liefdesverhaal tussen Paris en de beeldschone Helena, maar je hoeft geen zoetsappig liefdesverhaal te verwachten. Troy: Fall of a City laat namelijk nog genoeg ruimte voor keiharde veldslagen, bloederige gevechten en de nodige seksuele scènes. De serie doet dan ook ook vooral denken aan Game of Thrones, Spartacus, The Last Kingdom en Risen.

Troy: Fall of a City verscheen eerder dit jaar al op de BBC en de recensies waren zeker niet slecht. De serie doet niet veel nieuws en is weinig vernieuwend, maar de basis is prima in orde. Een vermakelijke serie die beter wordt naarmate het seizoen vordert. Troy: Fall of a City krijgt van Rotten Tomatoes een score van 70% en dat is helemaal niet onaardig.

Troy: Fall of a City op Netflix

De serie doet het in ieder geval goed genoeg om een vervolg te krijgen. Er wordt namelijk al gesproken over een tweede seizoen, maar wanneer deze gaat verschijnen is nog niet bekend. Het eerste seizoen is vanaf 6 april te streamen via Netflix. Dus mocht je een fan zijn van Griekse mythologie en een liefhebber van series als The Last Kingdom, Spartacus en Game of Thrones, dan is dit je nieuwe binge.

Is mythologie niet je ding? Kijk dan hieronder voor andere dikke serie die misschien beter bij je passen.

https://www.manners.nl/netflix-update-week-14-deze-toffe-series-en-films-kun-je-nu-bekijken/

De nieuwe ‘Narcos’ heet ‘The Mechanism’ en staat nu op Netflix

https://www.manners.nl/misdaadserie-collateral-bbc-netflix/

Reageer op artikel:
De epische BBC serie ‘Troy: Fall of a City’ komt naar Netflix
Sluiten