Redactie
Redactie accessories 13 april 2016

Baume & Mercier, Michael Kors, veel nieuws uit Nederland en meer

Wat gebeurt er zoals in horlogeland? Welke releases zijn er en welke modellen moet je kennen of zijn het waard om voor te sparen? Een overzicht van de tofste horloges van deze week.

Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra 1963

Van samenwerkingen tussen horlogemerken en automerken zijn veel voorbeelden te noemen. Baume & Mercier ontbrak lange tijd in dit rijtje. Want, zo redeneerden zij, áls zij dit zouden doen, dan zou dit alleen gebeuren met een merk dat dicht bij de kernwaarden van Baume & Mercier zou staan. Dat merk werd uiteindelijk gevonden in het Amerikaanse Shelby: een merk met een roemrucht verleden. Het stelde Baume & Mercier in staat om een mooie ode te brengen aan een icoon uit de autosport: de Shelby Cobra. De Capeland Shelby Cobra 1963 is een hommage aan de bolide die in 1963 onder andere de 12 uur van Sebring won. Het horloge kenmerkt zich door een wijzerplaat die is gebaseerd op het instrumentenpaneel van de Cobra, specifieke op de Cobra gebaseerde kleurstellingen en een gestileerde cobra op de secondenwijzer. Hij is leverbaar in twee edities (met stalen band of rubberen band) tussen de 4000 en 4500 euro.

Michael Kors Access Smartwatch

Aan fashion merken met horlogecollecties zijn wij al jaren gewend. Smartwatches creëren een nieuw segment en daarin worden de kaarten flink geschud. Als één van de eerste modemerken komt Michael Kors nu met een smartwatch en wij vinden deze poging zeker niet verkeerd. De Michael Kors Access Smartwatch verbindt met je Android- of Apple-telefoon. Over de functies hoeven wij het niet te hebben; die ken je wel. Veel interessanter is dat het horloge zeker geen geek gear is maar er chic uitziet. Je hebt de keuze uit diverse sportieve of stijlvolle wijzerplaten. De (internationale) prijs van 395 dollar vinden wij ook hoopgevend. De gouden versie met veel te veel bling mag je gerust links laten liggen (en daarom tonen wij ‘m ook niet); die zwarte ziet er daarentegen erg fraai uit.

Renard Grande Chrono

Het Nederlandse Renard doet nu al een tijdje goed mee in het segment van de betaalbare lifestyle horloges. Geen poespas maar gewoon fraaie horloges voor een prima prijs. Wie graag een betaalbare chronograaf om de pols wenst, kan nu ook bij Renard terecht voor de Grande Chrono. Hij is verkrijgbaar vanaf 269 euro.

Fromanteel Tulip 63 Chrono

Al een aantal jaar is Fromanteel sponsor en sinds kort ook mede-organisator van de Tulpenrallye, een tocht die louter bestaat uit fraaie klassiekers. Het begint inmiddels een goed gebruik te worden dat Fromanteel hiervoor een limited edition horloge ontwerpt. Dit jaar draagt-ie de naam Tulip 63 Chrono: een chronograaf (verplicht bij een link met autosport, natuurlijk) met een racy uitstraling en een oranje tulp als Hollands detail. Het horloge kan nu worden besteld vanaf 599 euro en wordt vanaf mei geleverd.

Pellikaan Timing Hendrik Lorentz

We blijven nog even in Nederland want naast Renard en Fromanteel heeft ook Pellikaan Timing een nieuw horloge: de Hendrik Lorentz. Deze keurige dress watch betekent een nieuwe richting voor Pellikaan, dat tot nu toe vooral bekendheid genereerde met robuuste horloges. Dit stijlvolle model kenmerkt zich door een grote draagbaarheid. Het automatische Zwitserse uurwerk is door Pellikaan Timing zelf aangepast. De Hendrik Lorentz is leverbaar vanaf 1895 euro.

Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport Sapphire

Sinds 2010 vervaardigt Parmigiani Fleurier zeer exclusieve horloges als resultaat van hun partnerschap met Bugatti. Binnen deze lijn is de nieuwe Super Sport Sapphire een bijzonder model. De onconventionele kast, geïnspireerd door de aerodynamica van de Bugatti Veyron, is namelijk voor het eerst volledig opengewerkt zodat jij je kunt vergapen aan het roségouden uurwerk. Uiteraard is het kaliber geheel in eigen huis ontworpen. De prijs van het horloge is op aanvraag, dus hoog. Maar de gelukkige eigenaar krijgt daar natuurlijk wel een zeer bijzonder horloge voor terug.

Timex Waterbury

Sinds enkele jaren is Timex weer in volle kracht terug met zeer betaalbare horloges. Het beroemde Amerikaanse merk komt nu met een samenwerking met een ander iconisch merk: de Timex Waterbury die samen is ontworpen met Red Wing. Een lekkere Amerikaanse joint venture die resulteert in een fraai horloge met leren band met Red Wing signatuur. De prijs begint bij 99.95 euro voor de 38mm day-date-variant en loopt via 119.95 euro voor de 40mm day-date tot 149.95 euro voor de 42mm chronograaf.

Frederique Constant Manufacture Perpetual Calendar

Het is een beproefd concept onder de duurdere maar relatief jonge horlogemerken: direct alles uit de kast trekken om te laten zien wat je kunt. Frederique Constant bewandelt grotendeels de omgekeerde weg en zet steeds een stap hoger op de ladder. Nu doen zij dit met een volledig in eigen huis ontwikkeld horloge met eeuwige kalender. Chapeau. De Frederique Constant Manufacture Perpetual Calendar is leverbaar vanaf 7995 euro.

Reageer op artikel:
Baume & Mercier, Michael Kors, veel nieuws uit Nederland en meer
Sluiten