Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Brute fanfilm zet Batman van de toekomst tegenover gestoorde Joker

Een van de beste Batman-films is een animatiefilm. Dan hebben we het over Batman Beyond: Return of the Joker. Helaas vormt dat toch een drempel voor veel fans, waardoor Return of the Joker een ondergewaardeerd pareltje blijft.

Re: Anime

Een groep creatievelingen met de naam Re:Anime willen daar verandering in brengen. Zij hebben maanden gewerkt aan een live-action versie van de animatiefilm. Althans, een verkorte versie. Het eindresultaat duurt namelijk slechts 8 minuten.

Bij fanfilms denk je waarschijnlijk meteen aan crappy schoolopdrachten en belabberd acteerwerk, maar Re:Anime pakt het een stuk serieuzer aan. De groep is ontstaan uit frustratie rondom de manier waarop Hollywood andere culturen en etniciteiten neerzet.

Batman drops NEXT WEEK!! We’re so excited to put this film out into the world. Thanks to an amazing team @will.tomi @thehunterc @mr.o_producer @brokencinema And the rest of the crew. We seriously made magic! . . . Photo edit: @mellylee_ Photo: @lea.uhhhh . . . #batmanbeyond #batman #joker #thejoker #batmancosplay #cosplay

2,295 Likes, 24 Comments – RE:ANIME (@reanimefilms) on Instagram: “Batman drops NEXT WEEK!! We’re so excited to put this film out into the world. Thanks to an amazing…”

Batman Beyond: Return of the Joker

Acteur Will Tom speelt Terry McGinnis, de Batman van de toekomst.

Batman Beyond gaat namelijk niet over Bruce Wayne, maar over een scholier met een zware jeugd. Geen verwende en rijke playboy dus. Dat maakt Batman Beyond zo fascinerend, niet alleen omdat de verhalen zich dus in de toekomst afspelen. De diversiteit die daarmee gepaard komt is tevens een mooie bonus.

Joker wordt gespeeld door Hunter Smith, die verrassend dichtbij het stemgeluid van Mark Hamill weet te komen. Het resultaat is een bruut in beeld gebracht gevecht met een futuristisch tintje, dat je hieronder kunt checken.

Het origineel

We raden je echter ook aan het origineel een keer te kijken, vooral als je fan bent van de Dark Knight-trilogie. Het verhaal van Return of the Joker is bizar, op een goede manier. De Joker kidnapt Tim Drake, de Robin van de toekomst. Hij brainwasht Drake, tot hij een soort Joker junior is geworden.

Als Batman Drake weet te redden, denkt hij van de Joker te hebben gewonnen. Tot decennia later blijkt dat de schurk technologie in zijn slachtoffer heeft geïmplanteerd. Technologie die pas geactiveerd wordt rond de natuurlijke dood van de Joker. Als Neo Gotham eindelijk van de schurk af denkt te zijn, blijkt er een gang van nieuwe Jokers op te staan.

Het resultaat is een toekomstige Robin die de nieuwe Joker wordt, met jaren van training als protégé van Batman achter de rug. Verder gaan we niks spoilen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brute fanfilm zet Batman van de toekomst tegenover gestoorde Joker
Sluiten