Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 12 nov 2020

Deze Batman-klok kost meer dan een gloednieuwe Audi A1

Dat je rond de honderd piek neerlegt voor een Batmobile van LEGO snappen we helemaal. Of de recent aangekondigde Batwing. Prachtspul. Maar de gloednieuwe Batmobile-klok van Kross Studio slaat alles.

Het uitbrengen van merchandise rondom dergelijke franchises is een lucratieve business. Fans die tijdens de vorige eeuw opgegroeid zijn met de comics van Marvel en DC hebben nu het geld om prijzige stukjes nostalgie aan te schaffen.

Kross Studio Batman Batmobile-klok

De een doet dat door een puntgave comic uit hun jeugd aan te schaffen, met prijzen die al snel in de honderden euro’s lopen. Een stukje geschiedenis, vaak zorgvuldig bewaard in plastic cases.

Je kunt nog een stap verder gaan, en hoe. Kross Studio heeft (een jaar te laat) namelijk een Batman-klok uitgebracht ter ere van de dertigste verjaardag van Tim Burton’s eerste Batman-film.

Het gaat om een replica van de Batmobile uit die film, van een formaat dat zo op je bureau past. In plaats van verborgen gadgets zoals machinegeweren is deze variant uitgerust met een… analoge klok. Dat element bestaat alleen al uit 397 minutieuze componenten.

Batman-klok Batmobile Kross Studio
De klok (Kross Studio)
Batman-klok Batmobile Kross Studio
De klok (Kross Studio)

Kross Studio benadrukt dat een dergelijk mechanisme normaliter uit rond de 130 onderdelen bestaat, maar dit ongebruikelijke ontwerp vergde een extra stap en vakmanschap. Het resultaat is een analoge klok die met 21.600 beats per uur de tijd bij elkaar tikt.

Batman-klok Batmobile Kross Studio
Honderden componenten (Kross Studio)

Duurder dan een Audi A1

De behuizing van de Batmobile zelf is gemaakt van hoogwaardig aluminium met een matte coating die bestendig is tegen krassen, dankzij “aeronautical grade scratch protection”.

Het geheel wind je zelf op met behulp van een sleutel in de vorm van het iconische Batman-logo, waarna de klok dertig dagen lang zijn werk kan doen.

Dat klinkt allemaal peperduur, en dat klopt ook: deze Batmobile-klok kost namelijk, houd je vast, 29.900 dollar. En nee, dat is geen typfout: de klok van Kross Studio kost meer dan een X.

Daar krijg je in ieder geval een exclusief collector’s item voor terug: er worden maar honderd exemplaren gemaakt. Ook een schrale troost: Kross Studio zijn zo vriendelijk zelf de verzendkosten te slikken. Sympathiek!

Batman-klok Batmobile Kross Studio
De sleutel (Kross Studio)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Batman-klok kost meer dan een gloednieuwe Audi A1
Sluiten