12 Years a Slave-schrijver gaat Batman opnieuw uitvinden

Door al het film- en serie-geweld zou je bijna vergeten dat comics de basis vormen van al het moois dat DC en Marvel in de bioscoop hebben uitgebracht. Voor een verhaallijn verfilmd wordt, hebben trouwe volgers van de comics al drie keer het plot voorbij zien komen. Dat geldt ook voor de Batman-comics.

Beiden stripgiganten hebben dan ook een goudmijn in handen. Meer dan een halve eeuw aan verhaallijnen en duizenden personages. Zowel superhelden als schurken. Vooral Marvel schroomt ook niet obscure personages te gebruiken voor zijn films. Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen, maar de Guardians of the Galaxy waren voor de James Gunn-films tamelijk obscure personages.

Batman opnieuw uitgevonden

Steeds vaker gaat het ook andersom: filmmakers die juist comics gaan schrijven. Dat gebeurt volgend jaar ook met Batman. De scriptschrijver van Oscar-winnaar 12 Years a Slave gaat Batman opnieuw uitvinden met een ambitieuze reeks aan comics. Het gaat om een miniserie van vier issues.

Dat is afgelopen weekend bekendgemaakt tijdens een online evenement genaamd FanDome. Daar werden tevens ook trailers voor The Batman, The Suicide Squad en Wonder Woman 1984 getoond. Oh ja, en vergeet de Snyder Cut van Justice League niet!

Persoon van kleur

Maar goed, terug naar de comics. De tot nu toe nog naamloze minireeks werd aangekondigd tijdens een Batman-panel. DC houdt de identiteit van de mysterieuze Batman voorlopig nog geheim, maar schrijver John Ridley liet wel al een hint vallen:

“Ik denk dat het een vrij veilige gok is dat als ik Batman schrijf, het waarschijnlijk een grotere kans is dan  47% dat hij een persoon van kleur wordt. ”

Lucius Fox

Verder weten we ook al dat de nieuwe Batman een link zal hebben met de familie van Lucius Fox, het strippersonage dat Bruce Wayne aan zijn gadgets helpt, in de Dark Knight-films gespeeld door Morgan Freeman. Daarmee lijkt de huidskleur van het personage al helemaal duidelijk.

Wellicht gaat het om Luke, de zoon van Lucius Fox. Die nam eerder al in de comics de rol van Darkwing voor zijn rekening, dus die verwachting is niet geheel onrealistisch. “Lucius heeft een gezin en dit is een gezin dat geheimen heeft, geheimen voor elkaar heeft gehouden,” aldus Ridley. “Het is een andere dynamiek dan de Batman die we altijd hebben gezien.”

De nieuwe Batman zal niet Bruce Wayne vervangen, zo stelt DC hardcore fans gerust. Ridley geeft een nieuwe twist aan de superheld, maar de resulterende Batman zal gewoon naast Bruce Wayne zijn ding doen. Het is dan ook de vraag of het om een alternatieve tijdlijn en universum gaat, of dat de beide helden elkaar ook tegen gaan komen.

Futuristische setting

De eerste onthulde cover, die je hieronder kunt bewonderen, verraadt in ieder geval een futuristische setting. De kans is dan ook groot dat de minireeks over een toekomst gaat waarin Bruce Wayne te oud is om slechteriken uit te schakelen, en de zoon van Lucius Fox de mantel overneemt.

Hopelijk slaat de nieuwe Batman aan, want een futuristische setting en een persoon van kleur in de Batsuit zouden een interessante basis kunnen vormen voor toekomstige films.

DC gaat op 12 september meer details onthullen tijdens het volgende FanDome evenement. Nog even geduld hebben dus!

Batman DC 12 Years a Slave
De nieuwe Batman (Afbeelding: DC Comics)

TMZ

Reageer op artikel:
12 Years a Slave-schrijver gaat Batman opnieuw uitvinden
Sluiten