Met deze basistips werk jij je voortaan goed gekleed in het zweet

Sport en gezondheid zijn zelden zo belangrijk geweest als nu. We willen ons goed voelen en niet te vergeten: er goed uitzien. Zeker nu de zomer in zicht is en het strandweer steeds dichterbij komt. Weg met het buikje en op naar de sixpack. Het doel is er om straks op je best uit te zien, maar hoe zorg je ervoor dat je ook tijdens de weg hiernaartoe goed voor de dag komt? Wij helpen je op weg met tips voor je sportkleding.

De meeste mannen weten wel hoe kleding werkt. Je weet precies wat er in je kast hangt en hoe je dit het beste kan combineren. Je kijkt constant rond om op de hoogte te blijven van trends die jouw stijl nog beter kunnen maken. Waarom doen we dit ook niet voor onze sportkleding? Bij veel mannen is het sportgedeelte van de garderobe een ratjetoe aan shirts, broeken, hoodies en ga zo maar door.

Waarom zou je op je kleding moeten letten bij het sporten? Nou, 21% van de relaties ontstaat in de sportieve sferen. Dames trekken jouw aandacht met de yoga pants en jij hun aandacht met een goed gekozen outfit. Daarnaast doe je het natuurlijk ook voor jezelf. Net als in het dagelijks leven kunnen je kleren je een flinke boost geven. ‘Wie is toch die aantrekkelijke kerel in de spiegel die al die gewichten loopt weg te beuken?’

Ga je voor kleur of houd je het basic?

Het mooie van sportkleding is dat opvallen best mag. Bij veel sportmerken heb je dan ook kans op een epileptische aanval bij het openslaan van een catalogus. Ben je iemand die wel van felle kleuren houdt? Laat je dan gewoon gaan, maar weet de grens.

Je mede atleten voelen zich waarschijnlijk meer op hun gemak als ze niet naar je strak ingepakte edele delen hoeven te kijken.

Kies één opvallende kleur en pas de rest van je outfit hierop aan. Ga niet je limoen groene shirt combineren met een knalrode broek. Pak dan liever donkerblauwe shorts en laat eventueel het groen als accent terugkomen in je schoenen of sokken.

Voor wie juist niet van dat opvallende gedoe houdt: keep it simple. Grijs en zwart zijn altijd een veilig keuze en de kans op een slechte outfit is bijna nihil. Zwarte broek, grijze hoodie, donkere schoenen en je zit goed.

Denk na over je garderobe

Welke stijl je ook kiest, weet altijd wat je in de kast hebt liggen. Pak als je gaat sporten niet lukraak wat uit je stapel sportkleding, maar ga gericht outfits samenstellen. Je koopt geen nieuw overhemd dat niet bij je andere kleding past, dus doe dit ook niet bij sportkleding. Zorg dat je een aantal outfits voorbereidt op basis van hoe vaak je sport. Zo kom je altijd goed gekleed voor de dag en nooit in de problemen met laundry day.

Onthoud de dont’s

Misschien nog wel belangrijk dan weten wat je wel moet doen, is weten wat je niet moet doen. Net als in het leven geldt ook voor sportkleding: alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Te groot, te strak en te kort zijn een no-go. Oversized shirts en baggy broeken zitten alleen maar in de weg. Strakke kleding mag, maar sla hier niet in door. Je figuur bepaalt vaak tot hoe ver je kan gaan.

Draag je een strakke compressie broek? Geen probleem, maar kies dan wel de juiste of draag er shorts overheen. Je mede atleten voelen zich waarschijnlijk meer op hun gemak als ze niet naar je strak ingepakte edele delen hoeven te kijken. Om dezelfde reden raden we je ook aan om hele korte broekjes en te diep ingesneden hemdjes links te laten liggen.

Sportkleding is dus zeker geen hogere wiskunde, maar met wat extra aandacht kun je al wel een groot verschil maken. Trek al je sportkleding uit de kast, kijk wat je hebt, vul aan waar nodig, maak combinaties en werk je voortaan stijlvol in het zweet.

Reageer op artikel:
Met deze basistips werk jij je voortaan goed gekleed in het zweet
Sluiten