Redactie
Redactie Life 26 jul 2018

‘Bardak’ haalt streetfood uit Tel Aviv naar A’dam

Uitgekeken op dertien in een dozijn restaurants? Dan is Bardak de perfecte spot. Geen dakterras zoals de naam wellicht doet vermoeden, maar een streetfood-bar in de Amsterdamse Pijp. Kroketten of sompige broodjes gezond zullen hier niet op je bord verschijnen. Wel typische gerechtjes uit Tel Aviv, waarvan je het gros vermoedelijk nooit eerder hebt gezien.

De vriendelijke eigenaar, wiens naam ons ontschoten is, weet namelijk wat hij doet. Zijn roots liggen in de tweede stad van Israël én hij heeft twintig jaar horeca-ervaring op zijn naam staan. Als geen ander weet hij dus hoe je een stukje Tel Aviv naar Nederland moet halen. Zo heeft hij met Bardak een pittoreske plek opgericht waar streetart en Israëlische posters op de muren pronken. De sfeer is luchtig, snel en gezellig. Precies de verklaring van van bardak: een ‘georganiseerde bende’ – als je een poging zou doen het woord te vertalen.


Betekent dit dat je hier alleen komt om te snacken met een drankje in je rechterhand? Nee, zeker niet. Bardak nodigt uit om volwaardig te dineren, met – dat dan weer wel – een drankje (probeer één van de verrukkelijke cocktails, zoals de Solero Sour) of speciaalbiertje (Oedipus, Stella Artois, Goose Island, Brouwerij ’t IJ en De Eeuwige Jeugd) op tafel. Geen zin om naar huis te gaan? Tik een Oosterse anijsdrank Arak achterover en blijf tot in de later uurtjes hangen achter de bar.

Bardak Amsterdam

Het menu van Bardak

Veelal hebben we van originele maaltijden mogen genieten, zelden waar ze ons zo onbekend als bij Bardak. De gerechtjes kennen in Nederland nauwelijks faam, waardoor een diner bij Bardak voelt als een feest vol verrassingen. Kies drie tot vier gerechtjes en laat je verrassen door de kleurrijke en kwalitatieve (een pluim voor de chef) gerechtjes.

Denk aan kruidige rib-eye, kebabs, garnalenfalafel en zwezerik, alsmede: vegetarische of vegan opties zoals paddenstoelen-shawarma, geroosterde bloemkool en geblakerde aubergine. Eén van de hoogtepunten is de Arais: sappige lamskebab in een krokante pita die alle smaak van lamsvet opgenomen heeft.

Bardak Amsterdam

Bardak is bijzondere smaakmaker in het enorme Amstedamse horeca-aanbod. Een plek waar de rauwe kant van Tel Aviv stijlvol vorm heeft gekregen, zonder het typische karakter te verliezen. Een romantisch diner voor twee doe je hier niet, gezellig dineren en drinken kan bij Bardak als geen ander. Meer restaurantreviews lees je hier.

Reageer op artikel:
‘Bardak’ haalt streetfood uit Tel Aviv naar A’dam
Sluiten