Barack Obama gaat mogelijk zijn eigen Netflix serie krijgen

De meeste oud-presidenten kiezen ervoor om na hun termijn hun welverdiende rust te pakken. Logisch, want er is geen zwaardere baan. We hadden het dan ook volkomen begrepen als Barack Obama zou verhuizen naar een zonnig eiland om van zijn oude dag te genieten. Toch kiest de voorganger van Trump er niet voor om achter de geraniums te gaan zitten, maar door te gaan met het verbeteren van de wereld.

Nu hij uit de politiek is, moet Obama dit op een andere manier doen dan hij gewend is. Gelukkig kan Netflix hem daar wel bij gaan helpen. De streamingdienst wil maar wat graag een serie gaan maken met de 44ste president van Amerika en zijn vrouw. Volgens de New York Times zijn beide partijen in vergevorderde onderhandelingen en lijkt een serie met de Obama’s dus aanstaande.

Mogelijke onderwerpen

Hoe de serie precies ingevuld moet gaan worden, is nog niet helemaal duidelijk. Het enige dat we weten is dat de serie maatschappelijke problemen gaat aanpakken. Onderwerpen als de zorg, immigratie en klimaatverandering zijn zeer waarschijnlijke opties. Ook voeding kan een grote rol gaan spelen. Dit was namelijk vooral iets waar de First Lady zich mee bezighield.

Ze willen dit gaan doen doormiddel van verhaalvertelling. Een logische keuze gezien het charisma van Barack en zijn vrouw. Hoe de serie gaat heten, wat de opbouw gaat zijn en hoeveel afleveringen er gaan komen, is nog niet bekend. Het schijnt dat dit de laatste onderwerpen zijn binnen de onderhandelingen. Ook wanneer de serie gaat verschijnen en hoeveel Barack Obama er aan gaat verdienen, is dus nog niet te zeggen.

Apple en Amazon afgetroefd door Netflix

Een Netflix serie met Barack Obama lijkt dus werkelijkheid te gaan worden, maar ook andere partijen hadden interesse. Zowel Apple als Amazon zagen wel brood in een productie met de oud-president van Amerika. Dat uiteindelijk Netflix er vandoor gaat met Barack is geen grote verrassing. De populaire streamingdienst is met afstand de grootste en investeert flink om dat zo te houden.

Reageer op artikel:
Barack Obama gaat mogelijk zijn eigen Netflix serie krijgen
Sluiten