Drake als President: Barack Obama ziet het wel zitten

Barack Obama is al meermaals door acteurs gespeeld in films en series. De voormalig president van de Verenigde Staten heeft echter zelf een favoriet voor ogen voor de onvermijdelijke biopic: Drake. Ja, de rapper.

Het hoort bij je baan als president van de Verenigde Staten dat je nagedaan wordt. Van persiflages in politieke programma’s tot acteurs die je levensverhaal vertolken in biografische bioscoopfilms. Je kunt er niet omheen. Alleen al de lijst van acteurs die Trump de afgelopen jaren hebben nagedaan is praktisch eindeloos.

Wie gaat Barack Obama spelen?

Maar hoe denken de voormalige presidenten daar zelf over? Of beter nog: wie zouden ze zelf uitkiezen als ze mochten beslissen wie hen zou spelen in een biografische film? Een biopic dus. Barack Obama heeft net een boek uitgebracht en is bezig met een promotietour van jewelste. Althans, vaak digitaal, via Zoom.

Hij werd al gespeeld in het romantische drama Southside With You door Parker Sawyers, in 2016. Maar wie zou Barack Obama zelf gekozen hebben? Tijdens een interview met het Amerikaanse Complex onthulde de voormalig president een opvallende keuze:

“Ik zal je zeggen, Drake lijkt alles te kunnen doen wat hij wil. Ik bedoel, het is een getalenteerde brother. Dus als de tijd komt en hij klaar is…”

Drake heeft er al zin in

Die keuze komt niet vanuit het niks. De rapper gaf in 2012 al aan dat hij graag Obama zou willen spelen in een film of serie. Een idee waar Obama blijkbaar fan van is, al helpt daarin ook vooral dat zijn dochters groot fan van Drake zijn: “Drake heeft, nog belangrijker, denk ik, de goedkeuring van mijn huishouden. Ik vermoed dat Malia en Sasha het geweldig zouden vinden.”

Vergeet ook niet dat Drake meer kan dan enkel rappen. De muzikant heeft al aardig wat acteerervaring. Sterker nog, hij begon zijn carrière met een rol in een Canadese tiener-soap genaamd Degrassi: The Next Generation. Daar speelde hij basketballer Jimmy Brooks. Pas daarna brak hij door als rapper. Sindsdien heeft hij aardig wat kleine rolletjes gehad, waaronder een cameo in Anchorman 2: The Legend Continues en Ice Age: Continental Drift.

Op basis daarvan kun je niet concluderen dat Drake een Oscar-waardig acteur is, gezien waarschijnlijk elke producent direct zou tekenen voor een cameo van zo’n grote naam vanwege de marketing-waarde daarvan, maar aan zijn kant is er op zij minst interesse in het vak.

Nog even wachten?

Op dit moment blijft het in ieder geval bij een verrassende opmerking van Barack Obama. Voor zover we weten zijn er nog geen plannen in ontwikkeling voor een biografische film met Drake in de hoofdrol. Misschien is dat maar goed ook: Drake is 34 jaar oud, twaalf jaar jonger dan Obama toen hij president van de Verenigde Staten werd.

Geef het dus nog wat tijd. Al moet je je afvragen: is het niet extreem afleidend om zo’n bekend gezicht als Drake zo’n grote rol te laten vertolken?

Complex

Reageer op artikel:
Drake als President: Barack Obama ziet het wel zitten
Sluiten