Banksy laat Amerikaanse vlag branden met krachtige BLM-boodschap

Banksy heeft zich op social media uitgesproken ter ondersteuning van de Black Lives Matter-beweging. Dat deed hij met een nieuw kunstwerk met een brandende Amerikaanse vlag en een krachtige boodschap.

Als er iets gaande is in de wereld, dan kijkt de activistische kunstenaar Banksy altijd even de kat uit de boom, laat iedereen uitrazen en komt vervolgens met een kunstwerk dat eigenlijk alles in één beeld samenvat. Zo deelde hij onlangs nog dit werk ter ere van de verplegers in tijden van corona en iets daarvoor al deze hilarische stay-home art. Maar nu valt er natuurlijk niets te lachen.

Banksy deelt brandende Amerikaanse vlag

Op het kunstwerk zie je een gedenkteken ter ere van een anonieme zwarte persoon. Het kaarsje dat voor hem brandt, steekt tegelijkertijd ook de Amerikaanse vlag in brand. De boodschap daarbij is raak, zoals we van Banksy gewend zijn.

Swipe naar rechts om het hele kunstwerk én de boodschap te zien.

At first I thought I should just shut up and listen to black people about this issue. But why would I do that? It’s not their problem, it’s mine” aldus Banksy op Instagram bij zijn kunstwerk met de brandende Amerikaanse vlag. “People of color are being failed by the system. The white system. Like a broken pipe flooding the apartment of the poeple living downstairs. This faulting system is making their live a misery, but it’s not their job to fix it. They can’t – no-one will let them in the apartment upstairs. This is a white problem. And if white people don’t fix it, someone will have to come upstairs and kick the door in.”

Black Lives Matter

Zijn Instagram-post verzamelde de afgelopen 24 uur bijna 2,5 miljoen likes en het kunstwerk met de brandende Amerikaanse vlag wordt massaal gedeeld op social media. Wat er met het kunstwerk gaat gebeuren, is nog niet bekend. Maar als we Banksy een beetje kennen, doneert hij het aan een organisatie of verkoopt hij het voor een goed doel. Bekijk hieronder het verhaal achter Black Lives Matter.

Lees ook: Memphis Depay: ‘Ziek van racisme, wat gaan we eraan doen KNVB?’

Reageer op artikel:
Banksy laat Amerikaanse vlag branden met krachtige BLM-boodschap
Sluiten