Redactie
Redactie Grooming 30 jan 2017

Bald Badass: kale mannen komen dominanter over

Wij hadden al zo’n voorgevoel, maar het is nu bevestigd door onderzoek van de University of Pennsylvania: kale mannen komen dominanter over dan mannen met een begroeide schedel.

Ben jij kaal en baal jij hiervan, put dan in elk geval moed uit het feit dat men jou dominanter vindt overkomen dan wanneer jij jouw lokken nog zou hebben.

Onderzoekers van de University of Pennsylvania deden drie verschillende experimenten met foto’s waarop mannen moesten worden beoordeeld op hun dominantie, zelfvertrouwen en aantrekkingskracht. Hoewel de laatste twee parameters geen eenduidig beeld schetsten, bleek de eerste zo klaar als een klontje: in alle drie de experimenten werden kale mannen als het dominantst beoordeeld.

Niet alleen kwamen kale mannen dominant over, ze werden vaak ook langer ingeschat en als krachtig beoordeeld. Volgens de onderzoekers worden kale mannen het vaakst gelinkt aan mannelijke beroepen én wordt het beeld van de krachtige, dominante blootkop versterkt door de media: intimiderende schurken en andere bad guys in series zijn immers vaak kaal.

Reageer op artikel:
Bald Badass: kale mannen komen dominanter over
Sluiten