Life

Badr: De rematch gaat komen, mei of juni is een goed moment

Staan de twee wereldkampioenen binnenkort nogmaals tegenover elkaar?

Het langverwachte potje knokken tussen Badr Hari en Rico Verhoeven vorig jaar december eindige met een flinke anti-climax. In het begin van de tweede ronde moest The Golden Boy opgeven vanwege een spierscheur in zijn onderarm. Een rematch werd direct beloofd door Hari, wat hij in een interview met de Amerikaanse website Bloody Elbow bekrachtigt.

‘De rematch zal er komen en ik wil het zo snel mogelijk. Mei of juni zal een goed moment zijn’, aldus de voormalige zwaargewicht K1-Wereldkampioen. Met de blessure gaat het volgens hem al beter. ‘Ik heb nog pijn in mijn arm, maar het gaat met de dag beter en probeer zo snel mogelijk fit te worden. Ik kan niet wachten om weer te beginnen met trainen.’

‘Niet mijn niveau’

Ondanks zijn verlies, is hij niet bang om met wat grote woorden te smijten. Zo citeert NU.nl hem uit het interview met de volgende woorden. ‘De score van de eerste ronde is een bevestiging van wat ik voelde tijdens het gevecht. Hij kon me niet raken en raakte gefrustreerd. Voor het gevecht wist ik al dat dat zou gaan gebeuren en nu weet iedereen het. Maar ja, dat maakt het ook zuur dat ik moest stoppen. (…) Hij is nog altijd niet van mijn niveau.’

Rico Verhoeven heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Badr.

Gevangenisstraf

Badr heeft nog een half jaar celstraf staan vanwege meerdere geweldsdelicten, maar is in hoger beroep gegaan om onder de straf uit te komen. Op 7 februari doet de Hoge Raad uitspraak over de kwestie. Het is de laatste kans voor Badr om zijn vrijheid te behouden. Indien de uitspraak voor hem negatief uitpakt, zal de wedstrijd nog even uitgesteld moeten worden.

10-01-2017 - Leroy van den Berg