Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 okt 2020

Briljante Star Wars-fan bouwt zijn eigen zwevende Baby Yoda

Een handige Star Wars-fan genaamd Adam Woodworth besloot zijn eigen zwevende Baby Yoda te maken, uit The Mandalorian. Het eindresultaat is briljant.

Baby Yoda was en is nog steeds de grote ster van The Mandalorian. Doordat showrunner Jon Favreau het personage zo lang mogelijk geheim wilde houden, konden fabrikanten pas toen de Star Wars-serie van start ging merch gaan produceren. Het resultaat: complete schaarste, en een internet-hype van jewelste.

Baby Yoda

Die beslissing heeft wel geloond. Anders was ‘The Child‘, zoals het personage eigenlijk heet, al veel eerder gelekt en was de impact minder groot. En ach, seizoen 2 van de Disney+-serie gaat eind deze maand van start en zijn de speelgoedwinkels dit keer wel goed gevuld. Zo is er een Baby Yoda die echt beweegt en kun je de alien van LEGO bouwen. Prachtig toch?

Ingenieur Adam Woodworth besloot het anders aan te pakken. Hij kocht een Baby Yoda-poppetje uit de Black Series-lijn en ging zelf aan het knutselen. Het resultaat? Een Baby Yoda die echt kan vliegen in zijn pod. Op nog steeds dezelfde actiefiguur-schaal.

Sleutelen, sleutelen en nog eens sleutelen

De Star Wars-fan gebruikte de elektronica uit een oude op afstand bestuurbare quad-copter, gaf de motor een upgrade en wist alle onderdelen subtiel weg te werken in het ei/pod waarin de 50-jarige alien het grootste deel van seizoen 1 van The Mandalorian zit. Vooral het solderen was volgens de ingenieur een enorm pittige klus. Het geheel is namelijk slechts 2.54 centimeter breed, en weegt slechts 100 gram. Ga er maar aan staan.

Maar goed, dan heb je ook wat. Een Baby Yoda die op miniatuur-schaal door je woonkamer kan vliegen terwijl je het tweede seizoen van The Mandalorian kijkt. Ben je niet zo handig als Woodworth? Dan schiet LEGO je te hulp met deze briljante set.

⛱Check: Giancarlo Esposito heeft bijzonder nieuws voor The Mandalorian-fans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Briljante Star Wars-fan bouwt zijn eigen zwevende Baby Yoda
Sluiten