Baby Yoda vs. Baby Groot: Guardians of the Galaxy regisseur onthult winnaar

Baby Yoda heeft het internet moeiteloos veroverd, al vanaf de eerste aflevering van The Mandalorian. De succesvolle Star Wars serie op Disney+ heeft een hoop te danken aan zijn mascotte. De groene alien lijkt dan ook vooral ontworpen voor het internet.

Baby Yoda vs. Baby Groot

Ontworpen als meme-materiaal. Grote ogen, grote oren: Disney en Pixar hebben natuurlijk al voor tig films dit trucje gebruikt. Ook aan de kant van Marvel Studios, in het geval van niemand minder dan Baby Groot. Leg de twee naast elkaar, en je ziet de gelijkenissen meteen.

Het zal even duren voor Groot weer Baby Yoda van de troon gaat stoten, want Guardians of the Galaxy Vol. 3 laat nog even op zich wachten. Toch is James Gunn, de regisseur achter de eerste twee delen, nog steeds zeer loyaal aan zijn personage.

Een fan durfde hem de vraag der vragen te stellen: Baby Yoda vs. Baby Groot, wie wint? En dan bedoelen we niet qua schattigheid, maar echt een gevecht. De regisseur gaf opvallend genoeg zelf antwoord op die vraag, op zijn Instagram-pagina.

Ten eerste geeft hij toe dat hij The Mandalorian nog niet gecheckt heeft. Maar ook dat ondanks dat Baby Yoda het misschien qua schattigheid wint van Groot, dat het Marvel-personage met gemak in een gevecht van de Star Wars-alien zal winnen.

“Ik ken Baby Yoda enkel van de memes. Hij ziet eruit als een baby, maar dan Yoda, dus ik neem aan dat Baby Groot hem kapot zal maken.”

Wacht maar af…

Guardians of the Galaxy Vol.2 liet zien wat er gebeurt als Groot boos wordt. Zelfs als kind en/of tiener is dat behoorlijk imponerend, en Baby Yoda is simpelweg een baby. Maar vergis je niet: wel een 50-jarige baby met de Force. Na The Mandalorian aflevering 2 weten we nog zo net niet wie zou winnen.

Hopelijk komt James Gunn na het kijken van de Disney+ show terug op dit belangrijke vraagstuk, deze levensvraag. Ondertussen bouwt hij rustig verder aan zijn Suicide Squad gingerbread house. Wil je ook meer Baby Yoda in je leven? Dan heeft Disney een gratis kerstcadeau voor in de kerstboom voor je.

Instagram

Reageer op artikel:
Baby Yoda vs. Baby Groot: Guardians of the Galaxy regisseur onthult winnaar
Sluiten