Baby Yoda verslaat Netflix: Disney+ steelt meer dan een miljoen abonnees

De streaming oorlog is in volle gang en dat betekent dat er slachtoffers gaan vallen. De consument kan zijn geld immers maar één keer uitgeven en dus zullen sommige streamingdiensten klanten gaan verliezen. Analisten hebben in november alle data die voorhanden is onderzocht en ontdekten zo dat Netflix in november de hardste klap heeft gekregen. Een klap die vooral werd uitgedeeld door Disney+.

Dit blijkt uit een rapport van Cowen & Co dat deze week door The Hollywood Reporter naar buiten werd gebracht. Het bedrijf heeft 2.500 Amerikanen een enquête laten invullen en daaruit is gebleken dat de lancering van Disney+ behoorlijk wat impact heeft gehad op het streaming landschap. Zo liet 21% van de ondervraagden weten dat ze een abonnementen hebben genomen op de streamingdienst van Disney.

Netflix verliest klanten aan Disney+

Als de respondenten een goede afspiegeling zijn van de gehele bevolking komt dit neer op zo’n 24 miljoen Amerikaanse Disney+ abonnees. 80% daarvan (19.4 miljoen) geeft aan dat ze ook maandelijks betalen voor Netflix en dus lid zijn van beide diensten. Verreweg het grootste deel is dus bereid om te betalen voor zowel Netflix, als Disney+. Maar uit het onderzoek is gebleken dat niet iedereen dat is.

5,8% van de ondervraagden heeft aangegeven dat ze overgestapt zijn. Zij hebben hun lopende abonnement bij Netflix beëindigd en storten nu maandelijks een bedrag op de rekening van Disney+. Het komt er dus op neer dat meer dan een miljoen Amerikanen over zijn gestapt. Dat zal ongetwijfeld deels te maken hebben met de aantrekkingskracht van Baby Yoda uit The Mandalorian.

Geen zorgen voor Netflix

Netflix hoeft zich volgens Cowen & Co overigens geen zorgen te maken. Het verlies aan abonnees aan Disney+ betekent namelijk niet dat het totaal aantal abonnees gaat dalen. Iedere dag krijgt Netflix er weer nieuwe leden bij en dat zijn er in november opnieuw meer geweest dan er vertrokken zijn. Analisten voorspellen dan ook dat de streaming-gigant de Q4 doelstelling van 7,6 miljoen nieuwe abonnees gewoon gaat halen.

The Hollywood Reporter

Reageer op artikel:
Baby Yoda verslaat Netflix: Disney+ steelt meer dan een miljoen abonnees
Sluiten