The Mandalorian showrunner stelt fans Baby Yoda gerust

The Hollywood Reporter heeft een fascinerend interview met Jon Favreau gepubliceerd, de man achter de Star Wars serie The Mandalorian.

The Mandalorian en baby Yoda

Ze gaan onder andere in op de baanbrekende VR-technologie achter The Mandalorian en Lion King. De Disney+ hit is namelijk in een game-engine gebouwd.

Daarover lees je meer in het interview, maar ons viel vooral de onvermijdelijke vragen over baby Yoda op. Het groene wezentje veroverde het internet meteen na de eerste aflevering, terwijl Pedro Pascal’s personage eigenlijk de hoofdrol heeft.

Ondanks alle memes, GIFs en andere content over baby Yoda weten we nog opvallend weinig over het 50-jarige kind. Wie is hij? Waar komt hij vandaan? Waarom wil wat overblijft van de Empire het zo graag hebben?

Voorlopig heeft The Mandalorian geen haast met het beantwoorden van die vragen. Sterker nog, fans beginnen zich zorgen te maken of ze überhaupt wel dit seizoen nog antwoorden gaan krijgen, gezien seizoen 2 al in productie is.

Jon Favreau stelt fans gerust

Je zou kunnen stellen dat baby Yoda de Disney+ serie op dit moment draagt, dus het zou niet gek zijn als de showrunner voorlopig die vragen open laat staan.

Gelukkig is dat niet het geval, zo bevestigt Jon Favreau tegenover The Hollywood Reporter. Fans zullen de komende weken meer antwoorden krijgen:

“We gaan meer over hem te weten komen in de komende afleveringen,” aldus Favreau, die fans gerust wil stellen.

“Ik denk dat wat zo geweldig is aan wat George heeft gemaakt, is dat Yoda, het personage waarmee we opgroeiden, altijd mysterieus bleef, en dat maakte hem zo archetypisch en zo mythisch. We weten wie hij is op basis van zijn gedrag en waar hij voor staat, maar we weten niet veel details over waar hij vandaan komt of over zijn soort, zijn ras. Ik denk dat mensen daarom zo nieuwsgierig zijn naar dit kleintje, van hetzelfde soort. ”

Tot nu toe hebben we in de films enkel kennisgemaakt met twee personages van Yoda’s soort. Dan hebben we het natuurlijk over de Jedi Master zelf, maar ook de vrouwelijke Yaddle, lid van de Jedi High Council.

Star Wars Yaddle
Yaddle (Bron: Lucasfilm)

Baby Yoda is de derde, en brengt hopelijk ook antwoorden op de vragen die fans al decennia hebben met zich mee. Aan de andere kant: Favreau erkent zelf hoe belangrijk dat mysterie is geweest voor het succes van Star Wars, dus is hij daadwerkelijk bereid om elke vraag te beantwoorden? We gaan het de komende weken ontdekken!

⚠️Check ook: 5 brute Star Wars karakters die na The Mandalorian een serie verdienen

THR

Reageer op artikel:
The Mandalorian showrunner stelt fans Baby Yoda gerust
Sluiten