Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Miljoenen: The Mandalorian acteur onthult het prijskaartje van Baby Yoda

Star Wars fans kunnen pas aankomende herfst weer verder met The Mandalorian. De hit show op Disney+ krijgt dus al relatief snel een tweede seizoen, maar fans kunnen maar geen genoeg van Baby Yoda krijgen.

Baby Yoda en The Mandalorian

De memes rondom de schattige alien blijven je maar om de oren vliegen, of het nou op Reddit of op Facebook is. Jon Favreau heeft een gouden zet gedaan door niet voor CGI te kiezen, maar een echte pop te gebruiken. Daardoor voelt The Child, zoals hij genoemd wordt in de serie, echt als een fysiek wezen.

Een kind dat zich echt in de ruimte bevindt waar de andere acteurs ook spelen. De bewegingen en expressies zijn minder gedetailleerd dan wanneer je een digitale versie zou gebruiken, maar dat maakt niet uit. Wat dat betreft heeft Favreau met The Mandalorian goed gekeken naar de originele Star Wars trilogie. Een les die George Lucas gerust voor de prequels had mogen gebruiken…

Adam Pally deelt klappen uit

Maar goed, terug naar Baby Yoda. Uit een interview met acteur Adam Pally blijkt namelijk dat de pop die ze op de set gebruikten peperduur is. The Mandalorian kreeg van Disney een budget waar je U tegen zegt, waarvan een significant deel blijkbaar naar de 50-jarige baby ging.

Adam Pally speelde een van de twee Bike Troopers in de finale van de Star Wars serie. Je weet wel, de scène waarin ze Baby Yoda een paar klappen verkopen. Een moment waardoor nog steeds het halve internet boos is.

Adam Pally
Adam Pally VALERIE MACON / AFP

5 miljoen dollar

In een interview met Entertainment Weekly beschrijft Pally het moment waarop ze die scène aan het filmen waren:

“Ik herinner me nog de eerste take waarin ik hem een klap verkocht,” aldus Pally. “Ze riepen meteen ‘Cut!’, en Jon, die meekeek op een monitor in zijn kantoor, kwam meteen naar beneden en zei het volgende: ‘Ik wil je alleen even laten weten dat dit de held Yoda is, en dat de pop iets van 5 miljoen dollar kostte. Dus als je de pop slaat, moet je daar maar aan denken.’ Want ik denk dat ik een flinke klap uitdeelde. En de volgende drie takes mistte ik, simpelweg omdat ik zo nerveus was!”

Diva

Gelukkig kan Pally er om lachen: “Ik moet je zeggen, de waarheid is dat Baby Yoda een beetje een diva is”, stelt Pally vast. “Hij is constant aan het vapen.”

De peperdure pop werd overigens niet in elke scène gebruikt. Het model waar Pally het over heeft is de pop die gebruikt werd voor close-ups, waarbij de mond, ogen en oren elektronisch aangestuurd konden worden. Voor andere scènes werd een simpelere pop gebruikt, of in sommige gevallen alsnog CGI.

?Check ook: Leve het internet: Baby Yoda als Joker is angstaanjagend schattig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

EW

Reageer op artikel:
Miljoenen: The Mandalorian acteur onthult het prijskaartje van Baby Yoda
Sluiten