Baby Yoda heeft een naam en Star Wars-fans raken in extase

Chapter 13 van The Mandalorian (de vijfde aflevering van het tweede seizoen) is de meest onthullende tot nu toe. Baby Yoda heeft een naam en blijkt al een jarenlange training te hebben gehad in de Jedi Temple.

DIT ARTIKEL BEVAT SPOILERS!

De nieuwste aflevering van The Mandalorian krijgt een 100% score op Rotten Tomatoes. Niet geheel onlogisch, want er gebeurt veel meer dan alleen het onthullen van de naam van Baby Yoda.

Live-action debuut Jedi Ahsoka Tano

In de betreffende aflevering vliegt Din Djarin, beter bekend als Mando, naar de planeet Corvus om Jedi te zoeken. Die zouden Baby Yoda kunnen trainen. Hij komt oog in oog te staan met Ahsoka Tano (gespeeld door Rosario Dawson), de Jedi-ridder die je kent uit animatieserie Star Wars: The Clone Wars.

Rosario Dawson, Ahsoka Tano, mandalorian, baby yoda, grogu
Het live-action debuut van Jedi Ahsoka Tano (Afbeelding: Disney)

Ahsoka Tano is als Padawan getraind door Anakin Skywalker (lees hier meer). In Chapter 13 van The Mandalorian vertelt ze Mando meer over de achtergrond van Baby Yoda, met wie ze in gedachten kan communiceren.

Baby Yoda heet Grogu en overleefde Anakin Skywalker

Grogu is de naam van het groene wezentje en hij werd in de Jedi-tempel getraind door verschillende meesters. Hij ontsnapte aan Anakin Skywalker, die in Episode III: Revenge of the Sith alle piepjonge aspirant-Jedi preventief om het leven bracht. Althans, dat werd verondersteld. Baby Yoda (eigenlijk willen we hem zo blijven noemen) ontkwam aan de slachting en verborg jarenlang zijn krachten. Star Wars-fans raakten in extase, en uiteraard was er ook kritiek.

En Yaddle dan?

Eén ding stuit tegen de borst van Star Wars-fans, zij het met een knipoog. Terwijl Ahsoka Tano de geschiedenis over Baby Yoda uit de doeken doet, zegt ze slechts één iemand anders te kennen van deze groene soort: Yoda. Fans weten natuurlijk dat er ook een vrouwelijk lid van deze soort bestaat: Yaddle. Ze maakte deel uit van de Jedi Council en was te zien in Episode I: The Phantom Menace. De reacties zijn komisch.

Op naar Thyton

Ahsoka Tano blijkt Baby Yoda aka Grogu niet te kunnen trainen. Aan het einde van de aflevering tipt ze Mando om naar Thyton te vliegen, waar zich de ruïne van de Jedi-tempel bevindt. We kunnen niet wachten op Chapter 14.

💙 Check ook: De blauwe Macarons van Grogu zijn nu in het echt te koop

Reageer op artikel:
Baby Yoda heeft een naam en Star Wars-fans raken in extase
Sluiten