Mythbuster bouwt zijn eigen ‘levende’ Baby Yoda uit The Mandalorian

We zijn allemaal fan van Baby Yoda, maar Mythbusters’ Grant Imahara gaat nog een stap verder. Hij heeft sinds december talloze uren gestopt in het bouwen van zijn eigen exemplaar. Het resultaat is ronduit indrukwekkend.

Doordat Jon Favreau koste wat kost Baby Yoda geheim wilde houden tot de release van The Mandalorian, konden fabrikanten ook niet op tijd merch produceren. Dat heeft ertoe geleid dat we pas later dit jaar de eerste golf aan Baby Yoda speelgoed kunnen verwachten.

Baby Yoda

Onlangs vond de Toy Fair van 2020 plaats, de beurs waar alle grote speelgoedfabrikanten hun nieuwe producten tonen. Daar kwam Baby Yoda geregeld voorbij, waaronder in de vorm van een indrukwekkende animatronic die we pas op Manners aan je lieten zien. Een pop met een scherpe prijs die precies zo beweegt als de groene alien in de Disney+ serie doet.

Die komt pas rondom de feestdagen uit, misschien door het Coronavirus zelfs later. Grant Imahara, die je kunt kennen van Mythbusters, had geen zin om daarop te wachten. Hij ging in december meteen van start met het bouwen van zijn eigen The Child, zoals het personage eigenlijk heet.

Indrukwekkend

Het resultaat is nog vele malen indrukwekkender dan het speelgoed. Er zitten sinds december vele manuren in, maar dan heb je ook wat. Grant Imahara heeft vrijwel elk onderdeel zelf gebouwd. Van het mechanische ontwerp tot de 3D-geprinte mallen die nodig waren om het schattige hoofd van Baby Yoda te realiseren.

In de korte video’s die hij heeft gedeeld op Instagram zie je… Baby Yoda. Het is echt het personage uit de serie. Niet creepy, niet nep, maar echt levendig. De ogen die open gaat, de oren die bewegen: Jon Favreau kan altijd Grant Imahara bellen voor een vervangende pop. Hoeveel manuren er ook in dit meesterwerkje zitten, het zal in ieder geval goedkoper zijn dan het prijskaartje dat aan de echte Baby Yoda hing.

 

Reageer op artikel:
Mythbuster bouwt zijn eigen ‘levende’ Baby Yoda uit The Mandalorian
Sluiten