Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 27 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Voel je Mando met deze Baby Yoda die je overal volgt

Speelgoedfabrikant Mattel heeft een glorieuze op afstand bestuurbare Baby Yoda onthuld. De 50-jarige baby uit The Mandalorian kan zelfs automatisch achter je aan lopen.

Op 30 oktober komt de eerste aflevering van The Mandalorian seizoen twee naar Disney+. Vorig jaar moesten ook de speelgoedfabrikanten tot de eerste aflevering wachten om kennis te maken met The Child, AKA Baby Yoda.

The Mandalorian seizoen 2

Showrunner Jon Favreau wilde de 50-jarige alien namelijk koste wat kost geheim houden zodat het echt een verrassing zou zijn. Om spoilers te voorkomen kregen dus zelfs fabrikanten van t-shirts, speelgoed en andere merch niet eens van te voren te zien hoe The Child eruit zag.

Daardoor kwamen pas een aantal maanden na dato de eerste officiële producten uit. Voor The Mandalorian seizoen 2 is het andere koek. Van LEGO tot je favoriete kledingmerk: iedereen wil een graantje meepikken van de hype.

Mattel en Baby Yoda

Onlangs maakten we al kennis met de gedetailleerde replica van LEGO. Tof, maar Barbie-fabrikant Mattel weet zijn concurrent toch echt te overtreffen met een op afstand bestuurbare Baby Yoda.

De realistisch ogende 50-jarige baby kan door je huis lopen, zijn hoofd opzij bewegen, omhoog of juist naar beneden kijken en natuurlijk zijn nu al iconische oren bewegen. The Child kan zelfs zijn armen gebruiken voor denkbeeldige Force-trucjes.

Door de flexibele huid ziet dat er even realistisch schattig als angstaanjagend uit.

Baby Yoda The Mandalorian Mattel
Schattig of angstaanjagend? (Bron: Mattel)

Automatisch volgen

Je bestuurt het geheel met een afstandsbediening die je om je pols draagt. Leuk detail: de afstandsbediening is ontworpen om op de tracking fobs uit de Star Wars-serie te lijken. Mattel doet er zelfs nog een schep bovenop: Baby Yoda kan je ook automatisch volgen, zolang je de afstandsbediening maar om je pols hebt.

Baby Yoda The Mandalorian Mattel
De verpakking (Bron: Mattel)

Het geheel is bijna 30 centimeter hoog. Daarmee is de Baby Yoda van Mattel iets kleiner dan de pop uit The Mandalorian. Maar goed, daardoor blijft het (Amerikaanse) prijskaartje ook op het verrassend schappelijke 60 dollar steken. Over een onvermijdelijke Nederlandse lancering is helaas nog niks bekend.

Wij zien het al helemaal voor ons: je kind of neefje die helemaal verzot is op Star Wars zit niets vermoedend op de bank, en jij laat opeens Baby Yoda de ruimte binnen lopen. Camera aan en filmen maar. Is het al bijna Sinterklaas?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ShopDisney

Reageer op artikel:
Voel je Mando met deze Baby Yoda die je overal volgt
Sluiten