Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Leve het internet: Baby Yoda als Joker is angstaanjagend schattig

Joker was en is de grote verrassing van 2019. Na een aantal flops scoorden DC en Warner Bros. met een project waar ze zelf eigenlijk amper vertrouwen in hadden. Joker is nu de grootste R-rated film ooit, mede dankzij Joaquin Phoenix en Todd Philips.

Joker vs. Baby Yoda

Het internet stroomde weken lang vol met Joker memes, tot een ander fictief wezen de aartsvijand van Batman van de troon stootte. Dan hebben we het natuurlijk over Baby Yoda. De mysterieuze alien heeft de show gestolen in The Mandalorian, een ambitieuze nieuwe Star Wars serie op Disney+.

Pedro Pascal speelt de hoofdrol, maar het internet kan maar niet ophouden over zijn 50-jarige metgezel. Van fantastische fan-edits tot klassieke comics: de creativiteit van het internet kent geen grenzen.

Cross-over

Dat bleek ook maar weer begin deze week, dankzij een fan genaamd MJ Hiblen. Hij besloot de twee grote successen van dit jaar samen te voegen. Het resultaat? Baby Yoda als de Joker.

‘The Child’ draagt het kleurrijke kostuum van Arthur Fleck, inclusief de klassieke schmink waarom het personage bekend staat. Het resultaat is op zijn zachtst gezegd verwarrend, want Baby Yoda als Joker is even schattig als angstaanjagend. Als deze cross-over moorden zou plegen, dan zouden fans waarschijnlijk alsnog klappen voor de enorme dosis schattigheid.

Groot mysterie

Voor nu weten we nog opvallend weinig over wie Baby Yoda daadwerkelijk is. Dat maakt de Yoda uit de films ook zo interessant: hij is een mysterieus personage, waarover we na al die decennia nog altijd amper iets weten. Showrunner Jon Favreau stelt fans echter gerust. Hij legt uit dat kijkers nog in seizoen 1 van The Mandalorian meer antwoorden kunnen verwachten.

Ondertussen scoort Joker flink bij de Golden Globes, met maar liefst vier nominaties. Ook Netflix harkt de nominaties gretig binnen, die je stuk voor stuk nu al direct kunt gaan bingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leve het internet: Baby Yoda als Joker is angstaanjagend schattig
Sluiten